ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΓΡΙΠΠΗΗ γρίπη είναι η μάστιγα της εποχής και πολλοί υποφέρουν ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα και να γίνουμε καλά όσο το δυνατόν ταχύτερα ανώδυνα και φυσικά.

Ακολουθούν μερικά πρακτικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα

1. Φυσήξτε τη μύτη σας συχνά και σωστά
Είναι σημαντικό να φυσάτε τη μύτη σας συχνά όταν έχετε κρυώσει παρά να ρουθουνίζετeε ωθώντας πάλι μέσα τη βλέννα. Ομως όταν φυσάτε πολύ δυνατά, η πίεση μπορεί να προκαλέσει πόνο στο αυτί. Ο καλύτερος τρόπος για να φυσήξετε τη μύτη σας: Πιέστε ένα δάχτυλο πάνω από το ένα ρουθούνι, ενώ φυσάτε απαλά για να καθαρίσετε το άλλο και πάντα πλύνετε τα χέρια σας μετά το φύσημα της μύτης σας.

2. Ξεκουραστείτε
Ξεκουραστείτε την πρώτη μέρα, για να δώστε την ευκαιρία στο ανοσοποιητικό σας να μαζέψει δυνάμεις για τη μεγάλη μάχη.

3. Γαργάρες
Βοηθούν στον πονόλαιμο και προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση. Δοκιμάστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε ζεστό νερό, τέσσερις φορές την ημέρα. Για να μειωθεί το γαργάλημα στο λαιμό σας, δοκιμάστε τσάι που περιέχει τανίνη ή μια παχιά, παχύρρευστη γαργάρα με μέλι ή ένα μείγμα από μέλι και μηλόξυδο, που αποτελεί δημοφιλές γιατροσόφι.

4. Πίνετε ζεστά υγρά
Τα ζεστά υγρά ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση, βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης και καταπραΰνουν τη φλεγμονή των μεμβρανών που καλύπτουν τη μύτη και το λαιμό σας.

5. Ζεστό ντους

Οι ατμοί ενυδατώνουν τις ρινικές διόδους σας και θα σας χαλαρώσουν, απαλάσσοντας σας από τη συμφόρηση και τη ζαλάδα.

6. Εφαρμόστε ζεστές κομπρέσες στα ιγμόρια σας.
Πάρτε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και ζεστάνετε το για 55 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων.

7. Κοιμηθείτε με ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας
Αυτό θα σας βοηθήσει με την αποστράγγιση των ρινικών διόδων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.