Το CNN εντοπίζει τις χειμερινές ομορφιές της Ελλάδας και εξηγεί γιατί πρέπει κάποιος να τη γνωρίσει και αυτή την εποχή!

ΚαταγραφήΗ Ελλάδα είναι τόσο συνδεδεμένη με τις καλοκαιρινές διακοπές που σπάνια περιλαμβάνεται στα χειμερινά πλάνα κι αυτό είναι κρίμα, λέει το CNN, γιατί η χώρα προσφέρει μαγικές στιγμές στα πετρόχτιστα χωριά μέσα στα δάση, στα μεσαιωνικά κάστρα της ελληνικής ακτογραμμής, στις ζωηρές πόλεις και τα χιονοδρομικά κέντρα της. Για όλους αυτούς τους λόγους, το διεθνές δίκτυο CNN προτείνει 6 λόγους, 6 προορισμούς για να αποδράσει κανείς και να γνωρίσει τη χειμερινή Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο προτείνει για ρομαντικές αποδράσεις τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, έναν κρυμμένο θησαυρό στη βορειοδυτική Ελλάδα, με τα 46 πετρόχτιστα χωριά και το ανεπανάληπτο οικοσύστημα.

Αν πάλι κάποιος θέλει μια απόδραση city break, η Θεσσαλονίκη, το κύριο λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, με την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, την Προξένου Κορομηλά να είναι οι δρόμοι που δίνουν τον παλμό της πόλης με την συνεχή εμπορική κίνηση.

Το απόλυτο χειμερινό σκηνικό στήνεται στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, στην καρδιά της Ελλάδας. Η Ευρυτανία ξεχωρίζει με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πυκνά δάση, τα ιστορικά μοναστήρια και φυσικά τις άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες, με τις χιονοδρομίες στις πλαγιές του Τυμφρηστού να προσφέρουν ξένοιαστες στιγμές.

Ο Γερολιμένας της Μάνης προσφέρεται, σύμφωνα με το CNN για διακοπές πάνω στη θάλασσα όλο τ χρόνο. Η ευρύτερη περιοχή της Μάνης στην Πελοπόννησο είναι το σημείο συνάντησης του Αιγαίου με το Ιόνιο. Φιλοξενεί πάνω από 96 παραδοσιακούς οικισμούς, με υπέροχα παραδοσιακά πυργόσπιτα, βυζαντινές εκκλησίες, απάνεμα λιμανάκια και μια ακτογραμμή που προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ένα χειμερινό road trip. Και όπως λένε οι ντόπιοι «χρειάζεσαι τρεις ζωές για να καταλάβεις πλήρως την ψυχή της Μάνης: μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά και μια για τους ανθρώπους της».

Το Πήλιο απ’ την άλλη προσφέρει τον ανεπανάληπτο συνδυασμό του βουνού και της θάλασσας, με τις πεζοπορικές διαδρομές, τα χωριά και τις χιονοδρομικές πίστες που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο και τον Παγασητικό. Το μυθικό βουνό των Κενταύρων είναι η νοτιότερη περιοχή της Θεσσαλίας που σχηματίζει μια συναρπαστική χερσόνησο μέσα στη θάλασσα.

Στη Νότια Πελοπόννησο τέλος βρίσκεται και η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς, μια από τις πιο καλοσυντηρημένες Βυζαντινές ακροπόλεις της Ελλάδας, μια παραμυθένια καστροπολιτεία πάνω σε ένα μικρό νησί που συνδέεται μέσω μιας γέφυρας με τη στεριά και μοιάζει να επιπλέει στο Μυρτώο πέλαγος.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.