SAMARAS- ΣΑΜΑΡΑΣΜήνυμα στους βουλευτές να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ώστε η χώρα να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, έστειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δημόσια δήλωσή του.


«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές, πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα, πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής» ώστε να επιτευχθεί «συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός έδειξε ότι επιμένει στην επιλογή του Σταύρου Δήμα και πως δεν ευσταθούν σενάρια που τον θέλουν να σκέφτεται την αντικατάστασή του μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, στις 23 Δεκεμβρίου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας» πρόσθεσε, σημειώνοντας:

«Προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται, να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια».

Παράλληλα, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετά την προεδρική εκλογή μπορεί να υπάρξει διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος «με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους», ενώ σημείωσε ότι «θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

«Κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο αληθινής συναίνεσης, χωρίς θεσμικές εμπλοκές και χωρίς ακυβερνησία, ώστε η επόμενη μέρα να βρει την πατρίδα μας ενωμένη, τη Δημοκρατία μας σταθερή και την οικονομία μας αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Επίθεση σε Τσίπρα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση Χαϊκάλη, κάνοντας λόγο για «όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών», στις οποίες «πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος».

«Ο κ. Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος, ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα» είπε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι «οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης» και πως «ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν».

ΣΥΡΙΖΑ: «Φοβάται την κρίση του λαού»

Ο πρωθυπουργός «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις ‘ειδικού σκοπού’, πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».

ΑΝΕΛ: «Βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους»

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Δείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.