ΣΥΡΙΖΑΕπί ποδός… πολέμου ο ΣΥΡΙΖΑ και με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι «οι εκλογές είναι μονόδρομος» στην Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά.

Με δεδομένο ότι οι κάλπες έρχονται όλο και πιο κοντά -ιδιαίτερα μετά το απογοητευτικό για την κυβέρνηση των 160 ΝΑΙ στο Σταύρο Δήμα- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων καλείται να βρει λύσεις στο ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, κι αυτό είναι ένα πεδίο στο οποίο θα πρέπει να αποτυπωθούν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, οι προτεραιότητες αλλά και ο συμβολισμός των επιλογών

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης δόθηκε από την Πολιτική Γραμματεία το «πράσινο φως» ,ούτως ώστε οι Νομαρχιακές να αρχίσουν να συλλέγουν διαθεσιμότητες υποψηφίων-μετά από διαβούλευση με τις οργανώσεις- με τον ακριβή τρόπο μέσω του οποίου θα καταρτιστεί η τελική λίστα ψηφοδελτίων να παραμένει προς στιγμήν άγνωστος.

Η πτέρυγα Λαφαζάνη θέλει το «οκ» των κομματικών μελών

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζανη θέλει η επιλογή των υποψηφίων να γίνει με ψηφοφορία όλων των μελών ανά περιοχή κάτι που ωστόσο δυσχεράνει τις επιλογές στις οποίες θέλει να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο φαίνεται να προκρίνεται η πρότασης της ηγεσίας. Πρώτα δηλαδή να συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητες των Νομαρχιακών, -να σταλούν στη συνέχεια στην επιτροπή ψηφοδελτίων-, και εν συνεχεία (μετά το απαραίτητο φιλτράρισμα) να γυρίσουν πίσω προς έγκριση. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε, ήταν αυτός που απευθυνόμενος πρόσφατα στους γραμματείς των Νομαρχιακών είπε μιλήσει για «κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες».

Με δεδομένο πάντως, ότι το επόμενο διάστημα ο χρόνος θα είναι σχεδόν ανύπαρκτος και ο αριθμός των προτάσεων για υποψηφιότητες μεγάλος, τα περιθώρια διαβούλευσης ανάμεσα στις νομαρχιακές και στις Οργανώσεις Μελών μάλλον είναι περιορισμένα.

Ενεργοποιούνται οι τρεις επιτροπές

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση προχωρά στην άμεση ενεργοποίηση των τριών επιτροπών: Δεοντολογίας, Επικοινωνίας και της Επιτροπής για τα ψηφοδέλτια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι αυτή που θα προετοιμάσει το έδαφος για τους… κανόνες που θα διέπουν τη συμπεριφορά, την τήρηση του καταστατικού ή ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας επιφορτίζεται, το κομβικό πλαίσιο επικοινωνιακής πολιτικής, με επικεφαλής και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς ενίοτε θα πρέπει να βρίσκει τη «χρυσή τομή» μεταξύ των διαφόρων τάσεων, με απώτερο στόχο πάντα να υπερισχύσει έναντι της κυβερνητικής επικοινωνιακής πολιτικής.

Η Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια τέλος, καλείται να περάσει από κόσκινο υποψηφιότητες, να βρει μια ισορροπία μεταξύ συνεργαζομένων δυνάμεων, κομματικών στελεχών και προσωπικοτήτων που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.