ΣΤΗ ΣΑΜΟ

GIATROIΣτη… φάκα πιάστηκαν έξι γιατροί και ένας πρώην διοικητικός διευθυντής νοσοκομείου της Σάμου, καθώς ύστερα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 2,7 εκατ. ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν το διάστημα 2005-2011.

Η έρευνα αφορούσε σε έξι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έναν πρώην διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου για διαφθορά, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς και αδικαιολόγητου πλουτισμού. Στην έρευνα διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών τους καταθέσεων, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για το χρονικό διάστημα 2005-2011.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι ιατρούς και πρώην διοικητικό Διευθυντή γενικού Νοσοκομείου, σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα παραπάνω επτά (7) φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά (7) φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.