paok -ΠΑΟΚΈνα από τα θέματα που συζητήθηκε εκτενώς στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν και εκείνο των χρεών του συλλόγου προς το Δημόσιο.

Όπως τόνισε ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Πανοζάχος, η διοίκηση του ΠΑΟΚ προτίθεται να υπαχθεί στον Νόμο Ορφανού, εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε ο ισολογισμός (από τις 1 Ιουλίου του 2013 έως τις 30 Iουνίου του 2014), ενώ το ίδιο συνέβη με τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και η αμοιβή των ορκωτών ανέρχεται στα 11.500 ευρώ, αλλά και οι αμοιβές σε Αγγελίδη και Βρύζα. Το παρών στη «Γ.Σ.» αντί του προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη, έδωσε ο Ζήσης Βρύζας και το πάνελ συμπλήρωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Επίσης, ήταν ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, και ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πανοζάχος.

Όσον αφορά για το θέμα των χρεών, ο κ. Πανοζάχος τόνισε αναλυτικά: «Η εταιρία δεν έχει καμία ανοιχτή οφειλή πέρα από τις τρέχουσες και το γνωστό θέμα των χρεών προς το δημόσιο. Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ. Ότι με βάση την εκτίμησή μου πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για να μπει στη ρύθμιση Ορφανού. Αυτό όπου μπορώ να πω είναι ότι το ποσό στο συγκεκριμένο νόμο δεν αλλάζει. Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, το ποσό με βάση τη ρύθμιση Ορφανού, θα πρέπει να πληρωθούν 14,5 εκ. ευρώ».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Πανοζάχος ανέφερε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα κοστίζει φέτος 21 εκατ. ευρώ, ενώ πέρσι κόστιζε 14. Επίσης, οι ζημιές της σεζόν ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, προϊόν της περσινής χρήσης, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 14 στα 18 εκατ. «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οφειλή στην εφορία. Έχει εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Περιμέναμε, όπως και στο παρελθόν, δύο διατάξεις μία για τη ρύθμιση χρεών και μία για τις εκκρεμοδικείες. Η τελευταία ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες και εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.