PYRSOS - ΠΥΡΣΟΣ 17-12-14Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1, επικράτησε η ομάδα της Κοζάνης απέναντι στο Πυρσό Γρεβενών σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ Εθνικής.

Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν από το 83ο λεπτό μέχρι το 91ο, γεγονός που δείχνει πως η Κοζάνη, πήρε δύσκολα την νίκη απέναντι στον Πυρσό. Λιγοστός ο κόσμος που παρευρέθηκε στο ΔΑΚ Κοζάνης, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με λίγες φάσεις στις δύο εστίες, με την Κοζάνη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε, με την Κοζάνη να σφυροκοπεί την άμυνα του Πυρσού. Από δύο δοκάρια για τις δύο ομάδες. Ο Πυρσός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τον τερματοφύλακα, Αλεξίου να πιάνει τα πάντα, όντας ο καλύτερος παίχτης του Πυρσού.

Στο 83ο λεπτό όμως, ο Ταφαρλής, όπου για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, έδωσε την λύση στην ομάδα της Κοζάνης. Ο Ματούλας έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Ταφαρλή, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό, ο Ταφαρλής θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Κάλφας θα πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και θα γράψει το 2-0 για την Κοζανη, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίχτες του. Στο 89’ όμως, ο πρώην παίχτης της Κοζάνης, Νίκος Τραυλός θα σκοράρει για τον Πυρσό με εξαιρετικό σουτ και θα μειώσει προσωρινά για την ομάδα του σε 2-1. Στο 91’ ο αριστερός οπισθοφύλακας των γηπεδούχων, Νίκος Ματούλας θα βγει τετ α τετ και με ωραίο πλασέ θα γράψει το τελικό 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Η Κοζάνη με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 16 βαθμούς, με τον Πυρσό να μένει στου 4.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού:

(1ο ημίχρονο)

17’ Ο Χαματάϊ θα κάνει την σέντρα, αλλά ο Γκέκα με σουτ θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ

31’ Σουτ από τον Ταφαρλή, ο Αλεξίου θα αποκρούσει

34’ Σουτ από τον Δούμα, η μπάλα λίγο έξω

42’ Ο Ταφαρλής θα εκτελέσει το φάουλ, ο Μπιμπίρης θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει σύριζα πάνω από το δοκάρι

(2ο ημίχρονο)

47’ Ο νεοεισελθόντας Ζυγκερίδης θα πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσικόπουλο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι

49’ Απευθείας φάουλ από τον Δρόσο, ο Αλεξίου αποκρούει την μπάλα

58’ Σουτ από τον Τσικόπουλο, η μπάλα άουτ

65’ Σουτ από τον Παπαδόπουλο, η μπάλα άουτ

68’ Ο Τραυλός κάνει το σουτ για τον Πυρσό, η Σταματόπουλος αποκρούει, με τον Λάλλο να πιάνει ακόμα ένα σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι

70’ Ο Παπαδόπουλος κάνει το σουτ, ο Αλεξίου αποκρούει, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι

72’ Κεφαλιά από τον Αλιατίδη, ο Αλεξίου και πάλι σώζει την ομάδα του πάνω στην γραμμή

76’ Σουτ από τον Ταφαρλή, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πυρσού

77’ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από Παπακώστα, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι

81’ Σουτ από τον Παπακώστα, ο Σταματόπουλος αποκρούει την μπάλα

83’ (ΓΚΟΛ) Σέντρα από τον Ματούλα, ο Ταφαρλής πιάνει την κεφαλιά και ανοίγει το σκορ για την Κοζάνη. 1-0

85’ (ΓΚΟΛ) Κόρνερ από τον Ταφαρλή, ο Κάλφας  με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δύχτια. 2-0

87’ Σουτ από τον Ταφαρλή, η μπάλα κόρνερ

89’ (ΓΚΟΛ) Ο Τραυλός με εξαιρετικό σουτ, μειώνει σε 2-1 για τον Πυρσό

91’ (ΓΚΟΛ) Ο Ματούλας βγαίνει τετ α τετ με τον Αλεξίου, κάνει το πλασέ και γράφει το τελικό 3-1 για την Κοζάνη

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φ.Σ. Κοζάνη: Σταματόπουλος, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Κάλφας, Αλιατίδης, Τσικόπουλος (87’ Συμεονίδης), Χαματάϊ, Ταφαρλής, Γκέκα (46’ Ζυγκερίδης), Δρόσος (62’ Παπαδόπουλος)

Πυρσός Γρεβενών: Αλεξίου, Μποζιαρης, Σπηλιώτης, Κυριακίδης, Λάλλος, Παπακώστας, Λάλλος Π., Τραυλός, Τσιαρσιώνης (46’ Ιωαννίδης), Δούμας, Μπόλλος (73’ Κουτσομήτρος)

Διαιτητές: Αθανασίου, Σαρλής, Μπουντούρης (Άρτας)



Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – www.top-sport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.