Σε ευθεία σύγκρουση με τον πρωθυπουργό μετατρέπει η Κουμουνδούρου το πενθήμερο που απομένει μέχρι την πρώτη προεδρική ψηφοφορία, με τον Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο της Κρήτης να επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά και να τον χαρακτηρίζει «πρωθυπουργό του χάους» (Vid)

TSIPRASΤο μπαράζ των αρνητικών μηνυμάτων και δημοσιευμάτων από το εξωτερικό, το οποίο προέρχεται από θεσμικούς παράγοντες και μεγάλα επενδυτικά κέντρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Αλλά μάταια.  Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα προειδοποίησε πως όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. «Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος».

Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ξέφρενη κινδυνολογία των ημερών γίνεται με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού. Μάλιστα συμπλήρωσε πως  «όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος. Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα».

Από την πρωτεύουσα της Κρήτης ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός καλεί τις αγορές να επιτεθούν όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ίδια την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει την παράσταση της σωτηρίας του, καθώς όπως είπε η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. «Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και  καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα μας πουν οι αγορές τι θα κάνουμε, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως η δουλειά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, «εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοι θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Ανανγωρίζουμε το ρόλο των αγορών, αλλα η πολιτικη είναι πάνω από αυτές και οι ανάγκες πάνω από αυτές».

Όσον αφορά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Με γνώμονα οτιδήποτε άλλο εκτός από τη συνείδησή τους.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα και να σταματήσει να κρύβεται:

«Έχει δεσμευτεί για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα;

Ναι ή Όχι;

Έχει δεσμευτεί για τη μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος;

Ναι ή Όχι;

Έχει δεσμευτεί  για απελευθέρωση απολύσεων;

Ναι ή όχι;

Ας απαντήσει. Αυτά είναι τα ερωτήματα. Αυτά είναι τα διλήμματα. Αυτό είναι το πρόγραμμά του.

Και για να το εφαρμόσει, ζητάει τη στήριξη 180 βουλευτών. Και δεν την έχει», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των συμμαχιών και του «ανοίγματος» που επιχειρούν στην Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας πως «χωρίς τη μαχητική υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Χωρίς την οικοδόμηση συμμαχιών. Χωρίς το προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν έστω και σε κάποια σημεία με το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, δε θα μπορούσαμε να φέρουμε σε πέρας το τιτάνιο έργο που έχουμε μπροστά μας. Να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη στη διαδικασία για εκλογή προέδρου στη Βουλή. Να κερδίσουμε μια μεγάλη και αναμφισβήτητη πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους πολίτες, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, να κάνουν δική τους τη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή. «Να απευθυνθώ όμως στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, που μέχρι χτες ψήφιζαν τη ΝΔ και έτρεφαν ελπίδες από τη ΝΔ».

Ειδική αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ:

– Το πρώτο σημείο είναι η στήριξη της εργασίας. Η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν έχει κανένα κοινωνικό όφελος, αν δεν δημιουργεί θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας.

–  Το δεύτερο σημείο είναι η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των συλλογικών πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας. Και όχι των οικονομικά ισχυρών που τείνουν να διαμορφώνουν μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

–  Το τρίτο σημείο είναι η επιδίωξη ο παραγόμενος πλούτος να μένει στον τόπο και να επενδύεται.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.