Διαφωνεί με την επιλογή του πατέρα του – Τι λέει σε σημείωμά του

ΡΩΜΑΝΟΣ«Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του Νίκου Ρωμανού. «Μου είπαν ότι η κυβέρνηση θα το ξανασυζητήσει το θέμα για να βρεθεί μια λύση.

Αυτό που ζητάω είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Ο Νίκος θα συνεχίσει την απεργία πείνας», συμπλήρωσε.

Λίγο πριν τη συνάντηση του Γ. Ρωμανού με τον πρωθυπουργός ο δικηγόρος του απεργού πείνας Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι ο Γιώργος Ρωμανός «χωρίς έπαρση πηγαίνει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό για να τον παρακαλέσει να βρεθεί μία λύση και να σωθεί το παιδί του».

Ο πατέρας του Ρωμανού, συνέχισε, θα ζητήσει η τροπολογία η οποία θα τεθεί προς ψήφιση, «να μην είναι γκιλοτίνα ή μια απλή περιγραφή των δικαιωμάτων των κρατουμένων», αλλά να δίνει μια λύση βιώσιμη.

Ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε μάλιστα ότι ο Ν. Ρωμανός σκοπεύει να ξεκινήσει απεργία δίψας μόλις κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική τροπολογία, καθώς «πιστεύει ότι έγινε η αιτία να σφαγιαστούν τα δικαιώματα των κρατουμένων».

Επισήμανε ακόμη, ότι εκπαιδευτικές άδειες έχουν δοθεί ακόμη και σε ισοβίτες, ενώ ο Ν. Ρωμανός «δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του είπε ότι πλέον είναι «σε πλήρη εξάντληση και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να κουνηθεί».

Ο καταδικασμένος απεργός πείνας είχε εκφράσει -μέσω του δικηγόρου του- την αντίθεσή του στη συνάντηση, ενώ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει και απεργία δίψας.

«Αγαπώ τη ζωή και θέλω να την ομορφύνω με τη μάθηση. Δεν έχουν το δικαίωμα να μου στερήσουν κανένα από τα δύο» δηλώνει ο Ν. Ρωμανός μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Ραγκούσης, διάβασε ανακοίνωση του ίδιου, στην οποία δηλώνει αντίθετος με τη συνάντηση, αν και κατανοεί -όπως δηλώνει- την αγωνία των δικών του.

Όλη η δήλωση: «Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι διαφωνώ κάθετα με την απόφαση τον γονιών μου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύει να χαθεί το παιδί τους. Δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για καταστάσεις που γνωρίζει ο Σαμαράς και επικροτεί.»

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ότι στη συνάντηση στο Μαξίμου θα πάει μόνο ο πατέρας του Ν.Ρωμανού. . Ο πατέρας πηγαίνει να στηρίξει το αίτημα του παιδιού του.»

Ο Νίκος Ρωμανός ζητεί να του επιτραπεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του στα ΤΕΙ Αθήνας όπου και πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις, αίτημα που έχει απορριφθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Για το θέμα, ο κ. Ραγκούσης έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Ραγκούσης την χαρακτήρισε «ένα κελί μέσα σε ένα κελί».

Η υπόθεση έφτασε και στην Ολομέλεια της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό με τον υπουργό Δικαιοσύνης να καλεί τον Ρωμανό να διακόψει την απεργία πείνας.

«Κανείς δεν ζήτησε από τον Ν.Ρωμανό δήλωση φρονημάτων» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για επιτήδειους που επιδιώκουν κέρδη στην πλάτη του απεργού πείνας.

Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός, το κρίμα στο λαιμό εκείνων που ολιγώρησαν, δήλωσε ο από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας. Ανδρέας Λοβέρδος.

Αλλά και ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρωμανός «είναι στη φυλακή, επειδή λήστεψε τράπεζα και με καλάσνικοφ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.