κουρακοσΑρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το πάζλ των ανεξάρτητων βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής πέντε συνολικά έχουν πει ευθέως ή έχουν υποννοήσει – οι 4 εκ των οποίων κατά την αποψινή συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

O προερχόμενος από την ΝΔ και νυν ανεξάρτητος Γιάννης Κουράκος, από του βήματος της Βουλής χθες, επεσήμανε ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ενώ άσκησε δριμεία κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Τι κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν συναντάται με ανεξάρτητους βουλευτές; Τους τάζει θέση στα ψηφοδέλτια ή τους τάζει <κουμπαρά>;» είπε με έμφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ και πρόεδρος των ανεξαρτήτων βουλευτών Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση και σεβασμός στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Π. Μουτσινάς χαρακτήρισε ως «λυπηρό φαινόμενο» να χαρακτηρίζουν οι βουλευτές άσχημα τους συναδέλφους τους ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωσε «πληγωμένος» για τα όσα «υποβολιμαία» διακινούνται εναντίον του.

«Φωτογράφισε» μάλιστα βουλευτή, που το 2010 καλούσε τους υπουργούς να εφαρμόσουν το Μνημόνιο, το 2011 πίεζε για τη συνεργασία Σαμαρά – Βενιζέλου και σήμερα είναι σφόδρα αντιμνημονιακός και μάλιστα καταλογίζει στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές «διάφορους χαρακτηρισμούς». Τέλος ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς την συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Λίγο νωρίτερα, οι κ.κ. Βασίλης Καπερνάρος και Κώστας Γιοβανόπουλος είχαν επίσης επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα υπερψηφίσουν τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Την Παρασκευή είχε επίσης δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπό προϋποθέσεις η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην ΔΗΜΑΡ) Κατερίνα Μάρκου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.