ΕΛΛΗΝΕΣ MTVΗ ζωή των Ελληνοαμερικανών του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα είναι το θέμα του νέου reality του MTV με τίτλο «Growing Up Greek», το οποίο παρουσιάζει μία παρέα νεαρών ελληνικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 20 ετών, οι οποίοι διασκεδάζουν με… «ελληνικό τρόπο», συναναστρέφονται και δημιουργούν ερωτικές σχέσεις με άλλους Ελληνοαμερικανούς και αντιμετωπίζουν προβλήματα που προκύπτουν από το χάσμα της νοοτροπίας ανάμεσα στους ίδιους και τους Έλληνες γονείς και παππούδες τους.

Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έχει αντιδράσει πολύ έντονα στο νέο reality και μάλιστα πριν αυτό καλά καλά προβληθεί. Όπως υποστηρίζουν πολλοί ομογενείς, η εκπομπή παρουσιάζει μία ρηχή, υπερλαϊκευμένη και δυσφημιστική πλευρά των Ελλήνων της Αμερικής, ενώ έχουν μαζειτεί ακόμη και ηλεκτρονικές υπογραφές για τη ματαίωσή της.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν προβλήθηκε το τρέιλερ του Growing Up Greek, το οποίο εστιάζει στα γνωστά «ελληνικά» κλισέ: το «όπα» και το «μ@λ@κ@», τα μπουζούκια και τα σπασμένα πιάτα, οι χαρτοπετσέτες, ο φραπές και τα δολάρια είναι τα στοιχεία που υπερτονίζονται και επιχειρούν να περιγράψουν την ελληνική νοοτροπία.

Στον επίσημο ιστότοπο του MTV, η πλειοψηφία των ομογενών εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για το περιοχόμενο της νέας εκπομπής, τονίζοντας ότι δυσφημίζει την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ενώ ατελείωτες συζητήσεις στο Facebook ξεκινούν ευγενικά, αλλά πολύ συχνά καταλήγουν σε εντάσεις. «Είναι κωμωδία! Ας το παραδεχτούμε άλλωστε: Τα Ελληνόπουλα είναι… άγρια παιδιά», σχολιάζει στο Facebook η Στέλλα, ενώ η Όλγα τονίζει: «Σας παρακαλώ μην το κάνετε. Είδα το τρέιλερ και είναι ντροπή. Δεν μας εκπροσωπείτε!»

Δείτε το τρέιλερ:

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.