Σε κατάσταση συναγερμού στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, υπό τον φόβο αιματηρού χτυπήματος από τον Χριστόδουλο Ξηρό

EL.AS«Πύρινα μπλόκα» στα Εξάρχεια με στήσιμο οδοφραγμάτων και επιχειρήσεις κατάληψης πανεπιστημίων και δημόσιων κτιρίων, επιχειρούν να αποτρέψουν οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προβαίνοντας στον σχεδιασμό αντιμετώπισής τους, έπειτα από την αξιολόγηση σχετικών πληροφοριών.

Στο μεταξύ σε συναγερμό βρίσκονται στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, υπό τον φόβο αιματηρού χτυπήματος από τον Χριστόδουλο Ξηρό, ενόψει της απόφασης για τα κατηγορούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» με τα οποία συμπορεύεται και των υπόλοιπων «αφορμών» του θερμού Σαββατοκύριακου.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως ο «Μανώλης της 17Ν» είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την εκδήλωση αιματηρού τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως εκείνου που αποτυχημένα επιχείρησε με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Θεωρούν ότι επιχειρησιακά, σε συνδυασμό με το υποστηρικτικό δίκτυο των «Πυρήνων», που όλο αυτό το χρονικό διάστημα φαίνεται να του παρέχει κάλυψη, είναι ο πιο «σοβαρός αντίπαλος» για τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Εν αναμονή της έκδοσης απόφασης για τους «Πυρήνες», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται το ενδεχόμενο ο Χριστόδουλος Ξηρός να θελήσει να ξεπληρώσει το «γραμμάτιο» της παροχής βοήθειας από τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Η τελευταία δικαστική εξέλιξη, με την χρονική μετάθεση της απόφασης επί των ποινών των κατηγορουμένων στις 18 Δεκεμβρίου, αναστέλλει για λίγο τον αστυνομικό φόβο. Σημειώνεται ότι καταδίκασε την Στέλλα Αντωνίου σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε κατοχή όπλων και σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον Κ. Παπαδόπουλο για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά με τον Επαναστατικό Αγώνα, οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν, ότι είναι αποδυναμωμένος επιχειρησιακά, μετά τις συλλήψεις των Νίκου Μαζιώτη και Αντώνη Σταμπούλου. Τα δύο-τρία επιχειρησιακά μέλη του φαίνεται να επιφυλάσσονται να δράσουν, καθώς φαίνεται να μην γνωρίζουν, τι γνωρίζουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Αναφορικά με την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως προς το παρόν δεν είναι σε θέση να μπορεί να λειτουργήσει τρομοκρατικά ή τουλάχιστον θεωρείται πιο «ακίνδυνη» την συγκεκριμένη στιγμή.

Όπως αποκάλυψαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Τρίτης στα Εξάρχεια, διαπιστώθηκε σχεδιασμός «αποκλεισμού» της περιοχής με την χρησιμοποίηση αστικών λεωφορείων. Πέρα από εκείνο, που κάηκε στην οδό Στουρνάρη, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούνται… δύο γυναίκες που συνελήφθησαν, άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν καταλάβει δύο ακόμη λεωφορεία, εκ των οποίων το ένα τύπου «φυσαρμόνικα». Επιχείρησαν και αυτά να τα πυρπολήσουν σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή, κάτι που αποφεύχθηκε με τη «ανακατάληψή» τους από μοτοσικλετιστές αστυνομικούς. Μία άλλη ομάδα κινήθηκε απειλητικά εναντίον καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 60 πελάτες και υπάλληλοι.

Το δόγμα που μεταφέρεται στους χιλιάδες αστυνομικούς που θα συμμετέχουν στα μέτρα των συγκεντρώσεων και πορειών του Σαββατοκύριακου, είναι «ταχεία αντίδραση, αυξημένες περιπολίες και αυτοκυριαρχία».

Το δόγμα που μεταφέρεται στους χιλιάδες αστυνομικούς που θα συμμετέχουν στα μέτρα των συγκεντρώσεων και πορειών του Σαββατοκύριακου, είναι «ταχεία αντίδραση, αυξημένες περιπολίες και αυτοκυριαρχία». Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το θερμό τριήμερο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.