Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποστολή νέου e-mail στην τρόικα μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου

4 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε σε συνεχή επαφή
ΜΑΞΙΜΟΥ
Σύσκεψη στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την απάντηση της τρόικας προς την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γγ του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος, καθώς και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφού η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με την τρόικα, τονίζοντας όμως ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο email με επιπλέον στοιχεία.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

Σημειώνεται ότι στο απαντητικό email της τρόικας, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του δολ, η τρόικα φέρεται να ζητά από τώρα τη θέσπιση μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για το 2015, αλλά και οριστικοποίηση των μέτρων που θα ληφθούν στο Ασφαλιστικό, ακόμη και αν αυτά εφαρμοστούν αργότερα. Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και επαναφέρουν το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητώντας να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια, ώστε να εντάσσονται λιγότεροι.

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2014 at 08:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply