Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ακόμα εντοπίζεται παραβατικότητα
ERGASIAΣυντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση, με σκοπό να εξοικονομηθούν, μετά από ηλεκτρονικό έλεγχό τους, έως 160 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας τόσο οι συντάξεις όσο και τα επιδόματα αποτελούν τις τελευταίες ζώνες του ασφαλιστικού στις οποίες ακόμη διαπιστώνεται παραβατικότητα.

Τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία κοστίζουν στο κράτος περισσότερα από 460 εκατ. ευρώ ετησίως, θα ελεγχθούν με διασταυρώσεων με το μητρώο ΑΜΚΑ και το φορολογικό μητρώο, απ’ όπου αναμένεται να προκύψουν συνταξιούχοι που κακώς λαμβάνουν το επίδομα. Άλλωστε από τους πρώτους ελέγχους που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαπιστώθηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 5% δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Οι συντάξεις χηρείας θα ελεγχθούν επίσης ηλεκτρονικά για να διαπιστωθεί αν καταβάλλονται σε πραγματικούς δικαιούχους. Μέχρι σήμερα το Δημόσιο καταβάλλει σε συντάξεις χηρείας 1.027 εκατομμύρια και από τους ελέγχους και κατ’ επέκταση τον περιορισμό των συντάξεων αυτών, εκτιμάται ότι θα εξοικονομεί από 82 έως 123 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.