Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο μικροσκόπιο συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα

3 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ακόμα εντοπίζεται παραβατικότητα
ERGASIAΣυντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση, με σκοπό να εξοικονομηθούν, μετά από ηλεκτρονικό έλεγχό τους, έως 160 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας τόσο οι συντάξεις όσο και τα επιδόματα αποτελούν τις τελευταίες ζώνες του ασφαλιστικού στις οποίες ακόμη διαπιστώνεται παραβατικότητα.

Τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία κοστίζουν στο κράτος περισσότερα από 460 εκατ. ευρώ ετησίως, θα ελεγχθούν με διασταυρώσεων με το μητρώο ΑΜΚΑ και το φορολογικό μητρώο, απ’ όπου αναμένεται να προκύψουν συνταξιούχοι που κακώς λαμβάνουν το επίδομα. Άλλωστε από τους πρώτους ελέγχους που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαπιστώθηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 5% δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Οι συντάξεις χηρείας θα ελεγχθούν επίσης ηλεκτρονικά για να διαπιστωθεί αν καταβάλλονται σε πραγματικούς δικαιούχους. Μέχρι σήμερα το Δημόσιο καταβάλλει σε συντάξεις χηρείας 1.027 εκατομμύρια και από τους ελέγχους και κατ’ επέκταση τον περιορισμό των συντάξεων αυτών, εκτιμάται ότι θα εξοικονομεί από 82 έως 123 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2014 at 20:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply