κοψαχειλης 1
Με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μασλόβ συναντήθηκε την Δευτέρα (1-12) ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης.


Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε ο Γεωτουρισμός, κατ’ ακολουθίαν του Γεωπάρκου του Όρλιακα, ο οποίος θα ενταχθεί στο διακρατικό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, στα πλαίσια της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας και στην οποία συμπροεδρεύουν ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας κ. Μ. Σοκoλόβ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δ. Κούρκουλας.


Την ατζέντα της συνάντησης συμπλήρωσαν το φυσικό περιβάλλον, ο πολιτισμικός πλούτος (παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα) των Γρεβενών καθώς και οι γενικοί άξονες για την παραγωγή πολιτικών σχετικά με την προώθηση της βιοποικιλότητας σε διμερές και διαπεριφερειακό επίπεδο.
κοψαχειλης 2
Ο κ. Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. πρέσβη στα Γρεβενά και συζητήθηκε, καταρχήν, η πραγματοποίησή της επίσκεψής του στο άμεσο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.