Ένας πρώην βουλευτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος σπείρας που πλαστογραφούσε διαθήκες και έβαζε στο χέρι τις περιουσίες εύπορων ηλικιωμένων

VOULEYTHS EGKEFALOS KYKLWMATOS
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου, είναι ανάμεσα στους βασικούς κατηγορούμενους του κυκλώματος που με πλαστές διαθήκες, έπαιρναν τα ακίνητα μετά τον θάνατο εύπορων ατόμων. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απασχολεί τις Αρχές. Στο παρελθόν, λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας, «βάφτιζε» εμπόρους ναρκωτικών, χρήστες και έτσι έπεφταν στα μαλακά.

Επτά άτομα έχουν συλληφθεί και ακόμη τρία αναζητούνται, ανάμεσα τους και ο πρώην βουλευτής. Ηδη, ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης, άσκησε σε βάρος των δέκα κατηγορουμένων ποινικές διώξεις.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, ένα μοντέλο διευθύντρια καλλιτεχνικού γραφείου, ένας ταξιτζής και η σύζυγός του.

Μέσα σε πέντε χρόνια, κατάφεραν να ιδιοποιηθούν δώδεκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους, στήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και έγινε σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Αργος, μετά και τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους.

Στόχος τους εύπορα άτομα, τα οποία δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά για να αφήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αρχικά, κατασκεύαζαν πλαστά ιδιόγραφα διαθηκών. Στη συνέχεια, τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία όπου τα μέλη της σπείρας, εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους ανθρώπους που είχαν πεθάνει και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες, προέρχονταν από αυτούς.

Ετσι, τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των νεκρών, αφού οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές.

Ακολουθούσε η αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων όπου τα μετέγραφαν στο όνομά τους, στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία.

Δεν σταματούσαν εκεί όμως. Το «επιχειρηματικό τους δαιμόνιο», περιελάμβανε ακόμη την πώληση των ακινήτων αυτών ή ακόμη και την ενοικίασή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δίσταζαν να μένουν και οι ίδιοι σε αυτά.

Ο αιφνίδιος θάνατος των αδερφών και τα 12 ακίνητα

Δυο αδέρφια χάνουν τη ζωή τους, μέσα σε διάστημα δύο ετών, το 2006 και το 2008. Η γυναίκα ήταν γιατρός και ο άνδρας καπετάνιος. Νωρίτερα, το 2003, είχαν χάσει τον έταιρο αδερφό τους, επαγγελματία οδηγό, στο επάγγελμα.

Η συνολική αξία της περιουσίας που έβαλαν στο «χέρι» οι κατηγορούμενοι, ξεπερνάει το 1.300.000 ευρώ. Από τα 12 ακίνητα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατάφεραν και πούλησαν ένα διαμέρισμα 100 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ στο Κουκάκι.

Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο νεκρών αδερφών, ύψους 480.000 € περίπου. Αυτό συνέβη, καθώς αστυνομικός που ερεύνησε τον θάνατο του καπετάνιο, εντόπισε τα τραπεζικά βιβλιάρια, το ύψος των καταθέσεων και ειδοποίησε τις τράπεζες με αποτελέσμα το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.