Αστυνομικές ειδήσεις από την Δυτική Μακεδονία…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ -ΣΥΛΛΗΨΗΤην Πέμπτη (20-11-2014) το μεσημέρι στα Γρεβενά, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, ένας 47χρονος για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή δυο αστυνομικών σκύλων, στο σπίτι του 47χρονου στα Γρεβενά καθώς και σε στάβλους που διατηρεί σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• κάνναβη βάρους 236,9 γραμμαρίων,
• τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,40μ έως 0,80μ,
• μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• ένα (1) σύνεργο χρήσης (σύριγγα).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας για μεταφορά- διαμετακόμιση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑ 2Την ηρωίνη μετέφεραν εντός ειδικών κρυπτών στους αεραγωγούς τουριστικού λεωφορείου , προερχομένου από την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό τα Τίρανα Αλβανίας

Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 20 κιλών και 650 γραμμαρίων

Συνελήφθησαν την Τρίτη (18-11-2014) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 41 ετών, αυτοκινητιστές, για εισαγωγή στη Χώρα μας, μεταφορά- διαμετακόμιση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή δημιουργίας διαμετακομιστικού άξονα ναρκωτικών στην Ελληνική Επικράτεια προερχομένων από την Τουρκία και προορισμό την Αλβανία, την 18-11-2014, εντοπίσθηκε στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, τουριστικό λεωφορείο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό τα Τίρανα Αλβανίας και αποφασίσθηκε ο έλεγχος του.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα με τη συνδρομή Αστυνομικού Σκύλου της Α.Δ. Φλώρινας, προέκυψαν ενδείξεις απόκρυψης ναρκωτικών σε σημεία του εσωτερικού του ανωτέρω λεωφορείου και γι αυτό το λόγο οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για ενδελεχή διερεύνηση.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ειδικούς μετασκευασμένους χώρους (κρύπτες) στο εσωτερικό των αεραγωγών των κλιματιστικών του λεωφορείου, ποσότητα ηρωίνης βάρους -20- κιλών και -650- γραμμάριων.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Κοζάνης για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Σιάτιστα

Την Πέμπτη(20.11.2014) το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Σιάτιστα.

Συγκεκριμένα, την ίδια μέρα το πρωί, ένας 53χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας ότι την 19/20-11-2014 άγνωστος δράστης αφαίρεσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, που το είχε σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού του.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε το όχημα σε ορεινή περιοχή στον Τετράλοφο Κοζάνης το οποίο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ ακολούθως και μετά από την συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός, μη νόμιμος μετανάστης, υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλειδιά του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Καστοριά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ζωοκλοπή

Την Πέμπτη (20-11-2014) το πρωί στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς συνέλαβαν 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας για ζωοκλοπή, πράξη που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2012 σε περιοχή της Καστοριάς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχηματίστηκε δικογραφία στην Καστοριά σε βάρος 43χρονου  για απάτη

Την Τετάρτη (19-11-2014) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  43χρονου για απάτη.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, με το πρόσχημα της πώλησης άμβυκα-καζάνι απόσταξης, κατάφερε να εξαπατήσει έναν  44χρονο, αποσπώντας του συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως το Νοέμβριο του 2013, το χρηματικό ποσό των είκοσι ενός χιλιάδων ευρώ (21.000 €) περίπου.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:
• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Σύλληψη 46χρονου ημεδαπού στην Καστοριά για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Την Πέμπτη (20-11-2014) το μεσημέρι στην Καστοριά, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς συνέλαβαν ένα 46χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος συνελήφθη γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ενεχειροδανειστήριο στο οποίο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος βρέθηκε κόσμημα- δαχτυλίδι για το οποίο είχε νωρίτερα δηλωθεί κλοπή και την κατοχή του οποίου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Το δαχτυλίδι αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.