Τριετές συμβόλαιο για τον Γερμανό πιλότο

F1 FERRARYΤο τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας για τη Ferrari, μέσα σε δυο ανακοινώσεις. Η 20η μέρα του Νοέμβρη είναι ιστορικής σημασίας για τη Scuderia καθώς ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα κλείνει (Fernando Alonso) και ένα νέο (Sebastian Vettel) ανοίγει.

«Η Scuderia Ferrari και ο Fernando Alonso ανακοινώνουν ότι, κοινή συναινέσει, έβαλαν τέλος στη σχέση τους. Ο Fernando Alonso αφήνει την ομάδα στο τέλος αυτής της σεζόν, ύστερα από μια περίοδο πέντε ετών, κατά την οποία, ενώ απομένει ένας αγώνας, συγκέντρωσε 1186 βαθμούς, ανέβηκε 44 φορές στο βάθρο και πήρε 11 νίκες. Όλοι στη Scuderia Ferrari ευχαριστούν τον Fernando για τη σπουδαία συμβολή του τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το ιταλικό team.

«Δεν είναι εύκολο για μένα, γιατί παρά το ότι κοιτάζω με μεγάλο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα το μέλλον, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν το ταξίδι μου με την Ferrari ολοκληρώνεται», σχολίασε ο 33χρονος Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στη McLaren, αν και για την επισημοποίηση της συμφωνίας θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά λήφθηκε με μεγάλη προσοχή έχοντας στο μυαλό μου την αγάπη μου για τη Ferrari. Ανέκαθεν ήμουν αρκετά τυχερός να αποφασίζω εγώ για το μέλλον μου και αυτή η ευκαιρία μου παρουσιάστηκε και τώρα. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα γι’ αυτό, γιατί κατάλαβε τη θέση μου. Αποχωρώ από τη Scuderia Ferrari έπειτα από πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων “έφτασα” στο καλύτερό μου επίπεδο επαγγελματισμού, αντιμετωπίζοντας μεγάλες προκλήσεις που με ώθησαν στο να βρω νέα όρια. Απέδειξα επίσης ότι είμαι ένας πραγματικός παίκτης ομάδας, βάζοντας τα συμφέροντα της Scuderia πάνω από τα δικά μου. Όταν έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου, το έκανα έχοντας τη Ferrari στην καρδιά μου», πρόσθεσε.

Αυτός που θα τον διαδεχθεί στη Scuderia είναι ο Sebastian Vettel, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα.

«Η Scuderia Ferrari ανακοινώνει ότι έχει φτάσει σε συμφωνία τριετούς διάρκειας με τον Sebastian Vettel, ο οποίος θα οδηγεί για την ομάδα από τη σεζόν του 2015. Το δίδυμο οδηγών την επόμενη σεζόν θα αποτελείται από τον Kimi Raikkonen και τον Sebastian Vettel», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Θα περάσω το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στη Formula 1 με τη Scuderia Ferrari και για μένα αυτό σημαίνει ότι το όνειρο μιας ζωής γίνεται πραγματικότητα», είπε πανευτυχής ο 27χρονος τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, για να προσθέσει: «Όταν ήμουν παιδί, ο Michael Schumacher στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το σπουδαιότερο είδωλό μου και τώρα είναι απίστευτη τιμή που έχω τελικά την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari. Έχω ήδη πάρει μια μικρή γεύση από το τι σημαίνει το πνεύμα της Ferrari, όταν πήρα την πρώτη νίκη μου στη MOnza το 2008 (σ.σ. ως οδηγός της Toro Rosso) με ένα κινητήρα από το “Cavallino Rampante” (σ.σ. το σήμα της Ferrari) που κατασκευάστηκε στο Maranelo. Η Scuderia έχει μια σπουδαία παράδοση σ’ αυτό το άθλημα και έχω εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Θα βάλω την καρδιά και την ψυχή μου για να το κάνω να συμβεί».

«Η Scuderia Ferrari αποφάσισε να εμπιστευθεί τον νεώτερο πολλαπλό Πρωταθλητή στην ιστορία της F1. Με όρους της Formula 1, ο Sebastian Vettel είναι ένας μοναδικός συνδυασμός νεανικότητας και εμπειρίας και φέρνει μαζί του αυτή την αίσθηση ομαδικού πνεύματος, η οποία θα αποδειχθεί ανεκτίμητη όταν, μαζί με τον Kimi, θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν, καθώς στοχεύουμε να είμαστε πρωτοπόροι ξανά το συντομότερο δυνατόν. Με τον Sebastian, όλοι μοιραζόμαστε μια δίψα για νίκη, καθώς και ενθουσιασμό, μια ηθική σκληρής εργασίας και επιμονή, στοιχεία κλειδιά για όλα τα μέλη της Scuderia, προκειμένου να γράψουν μαζί ένα νέο κεφάλαιο νικών στην ιστορία της Ferrari», δήλωσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Marco Mattiacci.

Την Κυριακή 23/11, στης Yas Marina του Abu Dhabi και οι δυο τους (Alonso – Vettel) θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση με τις νυν ομάδες τους. Ο Ισπανός με τα κόκκινα των Ιταλών και ο Γερμανός με τα μπλε της Red Bull, με την οποία γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Μέχρι τις επόμενες…

ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.