Κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥΕνοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες κρίθηκε την Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Η παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες αφορά το οικονομικό έτος 2009.

Οι δικαστές επέβαλαν στους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, που είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Επίσης τους επεβλήθη χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον καθένα, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο, που παραστάθηκε ως Πολιτική Αγωγή, ποσό 50 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του ζευγαριού απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν, από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», εντοπίστηκε σε λογαριασμό της κ. Κουράκου στην τράπεζα HSBC ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου- Κουράκου εκκρεμεί και κακουργηματική δίωξη για το ίδιο αδίκημα, που αφορά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2010.

Για το σκέλος της κακουργηματικής παράβασης ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη, αλλά αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για το αν τελικά θα ξανακαθίσει στο εδώλιο.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.