poytin  ΠΟΥΤΙΝΗ κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρόσθεσε στα αποθέματά της, το τρίτο τρίμηνο, δισεκατομμύρια σε χρυσό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού.

Η Ρωσία, επωφελούμενη από τις χαμηλές τιμές του χρυσού, πήρε την απόφαση να γεμίσει με το πολύτιμο μέταλλο το θησαυροφυλάκιο της κεντρικής της τράπεζας, προετοιμαζόμενη έναντι του οικονομικού πολέμου με την Δύση.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού, το Κρεμλίνο, αγόρασε 55 τόνους χρυσού, με τη Ρωσία να είναι μακράν η χώρα με τις μεγαλύτερες αγορές χρυσού.

Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να αυξήσει το απόθεμα της σε χρυσό, έχοντας μαζέψει 1.150 τόνους στο θησαυροφυλάκιό της, με την προσδοκία ότι το πολύτιμο μέταλλο θα την βοηθήσει στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Δύση και θα της δώσει ένα όπλο για να σταθεροποιήσει το ρούβλι.

Το ρούβλι βρίσκεται υπό διαρκή πίεση μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε προς την Ρωσία, ενώ τα έσοδα από την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν πέσει 45%.

Οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού είναι σήμερα η Ρωσία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Συνολικά 93 τόνοι χρυσού αγοράστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες, κατά το τρίτο τρίμηνο.

Οι τιμές του χρυσού έχουν πέσει 7% από τον Οκτώβριο και εμπορεύεται περί τα 1.160 δολάρια η ουγγιά.


newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.