Για ποιους λόγους ένα αδιάφορο φιλικό τείνει να μετατραπεί σε… τελικό
ETHNIKHΜπορεί να πρόκειται για ένα φιλικό, αλλά στην Εθνική Ελλάδας μόνο ως τέτοιο δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με την Σερβία στα Πηγάδια.

Η νίκη κόντρα στους Σέρβους έχει τεράστια σημασία για την «γαλανόλευκη», αφού επηρεάζει το FIFA Ranking και όλα τα αποτελέσματα (ακόμα και στα φιλικά) έχουν ιδιαίτερα βαρύτητα.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οφείλουν να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν για να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη του Ιουλίου 2015, που θα μετρήσει για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Όπως γράφει και η SportDay, για τη βαθμολογία της FIFA μετράει το σύνολο των τεσσάρων τελευταίων ετών με αύξοντα συντελεστή. Δηλαδή ο μέσος όρος του τρέχοντος έτους μετράει στο 100%, του περσινού στο 50%, του τρίτου στο 30% και του τέταρτου στο 20%. Κάθε μήνας που προστίθεται, αφαιρείται αντίστοιχα ο τελευταίος του τέταρτου έτους. Δηλαδή, τώρα θα μπει ο Νοέμβρης του 2014 και θα αφαιρεθεί ο Οκτώβρης του 2010.

Μάλιστα, η εφημερίδα εξηγεί και τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται οι βαθμοί ανά αγώνα στο συγκεκριμένο σύστημα: «Είναι το γινόμενο των βαθμών επί της σημασίας του αγώνα, επί της δυναμικότητας του αντιπάλου, επί της δυναμικότητας της ομοσπονδίας».

Δηλαδή, η νίκη επί της Σερβίας δηλαδή δίνει 457 πόντους (3 η νίκη * 1 η σημασία * 154 η δυναμικότητα του αντίπαλου * 0.99 η δυναμικότητα της ΟΥΕΦΑ). Αυτοί προστίθενται στο σύνολο των ετήσιων βαθμών και το αποτέλεσμα διαιρείται διά 12 μήνες.

Όσον αφορά την συγκομιδή πόντων για την Ελλάδα στη βαθμολογία του Νοεμβρίου στη FIFA εξαρτάται σίγουρα από το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς: με νίκη η «γαλανόλευκη» πηγαίνει στους 891 πόντους, με ισοπαλία στους 868 και με ήττα στους 856.

 sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.