ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΔεν φτάνει που ο Γιάννης Μπουτάρης φωτογραφήθηκε ημίγυμνος για το περιοδικό Adore της εφημερίδας Μακεδονία στο αφιέρωμα κατά του AIDS αλλά προχώρησε και σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «τεράστια επιτυχία» να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν στο Gay Pride 50.000 άνθρωποι «απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Βιέννης στην οποία κάθε χρόνο διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων περίπου 600.000 άνθρωποι.

«Εγώ δεν λέω να έρθουν 600.000 άτομα στη δική μας πόλη. Ας έρθουν 50.000 – γιατί αυτή είναι η αναλογία. Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη. Τώρα δεν έχουμε παραπάνω από 2.000-3.000 άτομα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτοί γίνουν 50.000, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ωστόσο στην ίδια συνέντευξη διατυπώνει την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ μια εξαιρετικά ανοιχτή πόλη, τουλάχιστον όχι στη δική μου γενιά».

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.