ΗΑΜΜΣτις αρχές Νοεμβρίου είχαμε ίσως το μεγαλύτερο διαζύγιο της ιστορίας, αφού ο επιχειρηματίας Ηarold Hamm, κλήθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει στη δεύτερη σύζυγό του Sue Ann, αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων, μετά το διαζύγιό τους, εκ των οποίων τα 320 εκατ. πληρωτέα έως το τέλος του 2014 και τα υπόλοιπα δε δόσεις 7 εκατ. δολαρίων το μήνα.

Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως ο Hamm πλήρωσε λίγα, αφού υπολόγιζαν ότι το διαζύγιο μετά από 26 χρόνια γάμου θα του στοίχιζε 3 δισ.  Σήμερα, ο Hamm, έχασε πάνω από 420 εκατ. δολάρια, μόνο σε μία μέρα.

Ο Hamm ήταν το 13 παιδί της οικογένειάς του και μεγάλωσε φτωχά. “Το μεγαλύτερο προτέρημα μου είναι ότι μεγάλωσα χωρίς προτερήματα”, σημειώνει ο επιχειρηματίας που σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με περιουσία αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Η Continental Resources, εταιρεία του Hamm, κατέχει 1 εκατ. εκτάρια στην πλούσια σε πετρέλαιο Βόρεια Ντακότα με την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, να ανεβάζει στα ύψη την αμερικανική παραγωγή.

Ο διάσημος μεγιστάνας του πετρελαίου, έχασε την Πέμπτη 421,6 εκατ. δολάρια, επηρεασμένος από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η πρώτη είσοδός του στην βιομηχανία του πετρελαίου έγινε ενώ ήταν έφηβος, όπου απέκτησε ένα βενζινάδικο και ακολούθησαν βυτιοφόρα. Σήμερα ο Hamm είναι επιτυχημένος μηχανικός που ασχολείται με την εξώρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου, παράγοντας 168.000 βαρέλια την ημέρα, προερχόμενα από το κοίτασμα Bakken  το οποίο πιστεύε ότι θα φτάσει να δίνει 50 δισ. βαρέλια.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.