Ακόμη ένα πλεονέκτημα αποδεικνύεται πως έχει η ζωή μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικότερα για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας Procter & Gamble.

zwh sthn polhΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών υπό τον καθηγητή Βέι Λιου, διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας του Πεκίνου, οι γυναίκες που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα έχουν νεότερη επιδερμίδα απ’ ό,τι όσες ζουν στις μεγαλουπόλεις.

Φαίνεται, δε, ότι η αστική ζωή κάνει το δέρμα του προσώπου να γερνάει κατά 10% ταχύτερα, λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων, οι οποίοι προκαλούν βλάβες στις πρωτεΐνες του.

Όπως έχει προκύψει από πολυάριθμες προγενέστερες μελέτες, οι ρύποι ευθύνονται για τη φλεγμονή στο δέρμα, διαταράσσουν τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος, βλάπτουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική, ενώ επιταχύνουν και τη δημιουργία ρυτίδων.

Το σύνολο των παραγόντων αυτών κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και γερασμένο πριν την ώρα του.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 200 γυναίκες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, οι οποίες ακολουθούσαν ίδιο τρόπο ζωής και εκτίθονταν στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

«Αν μια γυναίκα θέλει να δει σε πόσους ρύπους εκτίθεται καθημερινά το δέρμα της, δεν έχει παρά να κοιτάξει το βαμβάκι το βράδυ που κάνει τον καθαρισμό του προσώπου της», συνέστησε η δρ Στέφανι Ουϊλιαμς, δερματολόγος στο Λονδίνο.

«Όσο πιο σκούρο βγαίνει, σε τόσο περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους θα έχει εκτεθεί και τόσο πιο ταλαιπωρημένο θα είναι το δέρμα της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.