εθνικη ομαδα

Στον δρόμο των επιτυχιών, προκειμένου να μην μπει σε δύσβατα μονοπάτια, θέλει να επιστρέψει απόψε (9.45 μ.μ., ΝΕΡΙΤ & OTESport 1) η Εθνική ομάδα που υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα Νησιά Φερόες.

Σαφώς και πρόκειται για το πιο… χαμηλό εμπόδιο που θα βρει μπροστά της η «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Euro 2016 και οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη, την πρώτη σ’ αυτήν τη φάση, θα την επαναφέρει σε «πέτρινες» εποχές.

«Μου αρέσει η πίεση, είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίχτες μου τη σωστή νοοτροπία και τη θέληση για νίκη», τόνισε χθες ο Κλάουντιο Ρανιέρι μιλώντας για τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τις ήττες από τη Ρουμανία και τη Βόρεια Ιρλανδία και την ισοπαλία στη Φινλανδία. Ο Ιταλός προπονητής σχεδιάζει να «χτυπήσει» τον αντίπαλο στο κέντρο της άμυνάς του, εκεί που οι δύο ψηλοί κεντρικοί αμυντικοί παρουσιάζουν αδυναμίες. Γνωρίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός ότι θα… ταμπουρωθεί στην άμυνά του την οποία θα προσπαθήσει να διασπάσει με γρήγορους μεσοεπιθετικούς και με τον Φάνη Γκέκα.

Γι’ αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Κλάουντιο Ρανιέρι θα χρησιμοποιήσει στα άκρα της επίθεσης τους Καρέλη (δεξιά) και Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και τον πρώτο σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος. Από κει και πίσω, στη μεσαία γραμμή τελικά φαίνεται ότι θα προτιμηθεί ο Κονέ –πιθανότατα ο Μαυρίας θα μείνει εκτός ενδεκάδας– έχοντας στο πλευρό του τον Μανιάτη και λίγο πιο πίσω τον Σάμαρη σε θέση ανασταλτικού χαφ.

Τέλος, στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Τοροσίδης, του οποίου το πρόβλημα στην ποδοκνημική αποδείχθηκε επιπόλαιο, Καράμπελας, Μανωλάς, Μόρας και την εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης.

Αναφερόμενος στις επιλογές τους και στις κλήσεις των διεθνών, ο Κλάουντιο Ρανιέρι επισήμανε: «Η ευθύνη σε νίκες και ήττες ανήκει στον προπονητή. Ξέρω τους περισσότερους παίχτες, αλλά διαπίστωσα πως μετά τη λήξη του Μουντιάλ κάποιοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αναγκάστηκα να κοιτάξω και άλλες λύσεις».

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕΣ
Σέβονται την Ελλάδα και τη θεωρούν σοβαρή

Ανυπόμονοι και αισιόδοξοι εμφανίζονται τόσο ο προπονητής της εθνικής ομάδας των Νήσων Φερόες, Λαρς Ολσεν, όσο και ο μέσος και δάσκαλος στο επάγγελμα, Κρίστιαν Χολστ για το αποψινό παιχνίδι.

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο φαβορί, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να καταφέρουμε να πάρουμε έστω και έναν βαθμό. Ανυπομονώ για αυτό το ματς…», υπογράμμισε ο Δανός τεχνικός, του οποίου η ομάδα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 δέχθηκε 29 γκολ και σημείωσε μόλις 4! Από την πλευρά του ο 32χρονος ποδοσφαιριστής υποστήριξε ότι «έχουμε πολύ σεβασμό για την ελληνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το παιχνίδι όσο πιο κλειστά γίνεται. Μετά, τα πάντα μπορούν να γίνουν».

 


δολ,εθνός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.