Ο Μπρέιβικ στην αναπαράσταση των εγκλημάτων του, με την συνοδεία αστυνομικώνΓια ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατηγορούνται τα δυο ετεροθαλή αδέλφια ηλικίας 26 και 29 ετών, τα οποία συνελήφθησαν για την δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς τους στο σπίτι της στην περιοχή Ασγούρου Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αδέλφια αποδέχονται τη συμμετοχή τους στο περιστατικό, αλλά επιρρίπτουν το ένα την ευθύνη στο άλλο για το ποιος σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα, 21 και 23 ετών, για κλεπταποδοχή καθώς πήραν τη συσκευή τηλεόρασης, που είχε αφαιρεθεί από το σπίτι του θύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της προανάκρισης έγινε ενδελεχής αυτοψία και έρευνα του χώρου που έγινε το έγκλημα και διαπιστώθηκε ότι παράθυρο της οικίας του θύματος είχε διαρρηχθεί, ενώ είχε αφαιρεθεί μια συσκευή τηλεόρασης, που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου συλληφθέντα.

Όπως εξακριβώθηκε ο 23χρονος είχε αγοράσει την τηλεόραση από τον 21χρονο (που κατηγορείται επίσης για κλεπταποδοχή), ενώ αυτός με τη σειρά του από τον 26χρονο εγγονό του θύματος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «από την πρόοδο των ερευνών και τη συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση των ερευνητικών και λοιπών προδικαστικών δεδομένων προέκυψαν στοιχεία, που προσδιορίζουν τα δυο συλληφθέντα εγγόνια του θύματος, ως από κοινού δράστες της διαπραχθείσας ανθρωποκτονίας, με κίνητρο την ληστεία».


Σε έρευνες που έγιναν παρουσία εισαγγελέα στα σπίτια των εγγονιών της 69χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων στο σπίτι 29χρονης ένα γυναικείο παντελόνι με εμφανή κηλίδα άγνωστης σύνθεσης και στο σπίτι του 26χρονου ένα περίστροφο παλαιού τύπου, του οποίου η λειτουργικότητα εξετάζεται εργαστηριακά. Ακόμη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κοπέλα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, εν αντιθέσει με τον 26χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί αρχές Ιουνίου για κατοχή κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα εξατομικευτεί η επιμέρους υπαιτιότητα των δραστών της ανθρωποκτονίας.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.