ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - BMWΈξι αυτοκίνητα τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο του Euro NCAP και τα τέσσερα εξ αυτών βαθμολογήθηκαν με «άριστα». Ο ανεξάρτητος οργανισμός που πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης και ελέγχει επίσης τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των οχημάτων, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τα BMW 2 Active Tourer, Nissan Pulsar, Skoda Fabia, Tesla Model S, Renault Megane και Suzuki Celerio.

Τα τέσσερα πρώτα εξασφάλισαν 5 αστέρια, το μάξιμουμ δηλαδή της βαθμολογίας που δίνει ο Euro NCAP. Το Megane αξιολογήθηκε και πάλι, καθώς την προηγούμενη φορά είχε βαθμολογηθεί με 3 αστέρια. Αιτία ήταν το γεγονός ότι η υπενθύμιση για τις ζώνες ασφαλείας στα πίσω καθίσματα δεν γινόταν σε όλες τις γλώσσες. Η Renault αντιμετώπισε αυτή την παράλειψη και πλέον εξασφάλισε και 4ο αστέρι για το μικρομεσαίο της μοντέλο.

Το Celerio, το αυτοκίνητο πόλης της Suzuki που κυκλοφορεί αυτό τον μήνα στην Ευρώπη, απέσπασε 3 αστέρια, κυρίως λόγω της χαμηλής βαθμολογίας του (38%) στα συστήματα ασφαλείας.

Αναλυτικά τα ποσοστά που πήραν και τα 6 αυτοκίνητα:

Μοντέλο

Πρ. Ενηλίκων

Πρ. Παιδιών

Πρ. Πεζών

Εξ. Ασφαλείας

BMW 2 Active Tourer

84%

85%

60%

70%

Nissan Pulsar

84%

81%

75%

68%

Renault Megane

83%

78%

60%

56%

Skoda Fabia

81%

81%

69%

69%

Suzuki Celerio

61%

74%

68%

38%

Tesla Model S

82%

77%

66%

71%

 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.