Τα πρωτεία στις απολύσεις στην Ε.Ε κατέχει η Ελλάδα, λέει η Κομισιόν. Οι νέοι στην Ε.Ε. προσλαμβάνονται κυρίως ως σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου,νοσηλευτές & αγρότες
apolyseisΕυρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στις απολύσεις δείχνει νέα έκθεση της Κομισιόν για τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις στην Ευρώπη (European Vacancy and Requitment Report 2014), μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Οι χώρες του Βορρά και ειδικά η Γερμανία, δείχνουν τη μεγαλύτερη… διάθεση να προσλάβουν εργατικό δυναμικό. Αντίθετα, η Ελλάδα έχοντας κατακτήσει την ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία, δείχνει τη μεγαλύτερη αποστροφή στο να προσλάβει προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας το 2,5%. Ακολουθεί η Φινλανδία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Η Κομισιόν ορίζει πως μία πτώση στις κενές θέσεις εργασίας μεταφράζεται ως πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τα υψηλά επίπεδα κενών θέσεων αντικατοπτρίζουν την βελτίωση της πορεία της οικονομίας.

Αντιθέτως η Ελλάδα κατέχει την 8η τελευταία θέση ενώ παρουσιάζει και τη χειρότερη επίδοση στις προσλήψεις ανέργων μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ, μιας και από τους 1,2 εκατομμύρια ανέργους, μόλις οι 77 χιλιάδες προσελήφθησαν.

Στις πρώτες πέντε θέσεις στη λίστα των χωρών με κριτήριο τις προσλήψεις είναι η Αυστρία, τη Σουηδία, την Φινλανδία, τη Δανία και τη Γερμανία.

Η Ελλάδα, επίσης, είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία οι προσλήψεις υψηλά ειδικευμένου προσωπικού ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις λιγότερο ειδικευμένου προσωπικού.

Επαγγέλματα

Σε απόλυτους όρους (δηλαδή ανάλογα με το πλήθος των προσλήψεων), τα επαγγέλματα με την καλύτερη απορροφητικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας είναι οι πωλητές καταστημάτων (3 εκατομμύρια προσλήψεις), οι υπάλληλοι ξενοδοχείων (2,3 εκατ. προσλήψεις), οι σερβιτόροι (1,8 εκατ. προσλήψεις), οι εργαζόμενοι στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας (1,4 εκατ.) και οι εργαζόμενοι στον οικοδομικό – κατασκευαστικό κλάδο (1,1 εκατ.).

Οι νέοι στην Ευρώπη προσλαμβάνονται κυρίως ως σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου, νοσηλευτές, μάγειροι και εργάτες στη γεωργία (αγροτο – κτηνοτροφική παραγωγή, ξυλεία, αλιεία.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.