Από σήμερα μέχρι και 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις γενικές μεταθέσεις.

EKPAIDEYTIKOIΟι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις γενικές μεταθέσεις (από περιοχή σε περιοχή), στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις από σήμερα

μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εγκύκλιος είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ τα ονόματα των εκπαιδευτικών που κατάφεραν να πάρουν μετάθεση, ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά τα σχολεία τωΝ εκπαιδευτικών και εν συνεχεία καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα των μεταθέσεων e-Datacenter.

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Οπως αναφέρεται στις δύο ξεχωριστές εγκυκλίους για δασκάλους και καθηγητές, τα κριτήρια είναι:

  • Η συνολική υπηρεσία
  • Η συνυπηρέτηση
  • Οι οικογενειακοί λόγοι
  • Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι υπηρετούν
  • Η εντοπιότητα
  • Η πρώτη προτίμηση

Προκειμένου να μπορέσουν δάσκαλοι οι καθηγητές να διεκδικήσουν αμοιβαία μετάθεση, θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2014.

β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής τους υπηρεσίας να μην υπερβαίνει κατά την 31η Αυγούστου του έτους 2014 τα δέκα έτη.

γ) Να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί μέχρι 31-08-2015, εκ των οποίων τον έναν χρόνο, στην οργανική τους θέση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, δεν δικαιούνται αμοιβαίες μεταθέσεις όσοι χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.