Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν το πιο κλασικό σύμπτωμα της καρδιακής προσβολής.

emfragmaΑυτά είναι το σφίξιμο και ο πόνος στο στήθος. Αλλά, αυτά τα συμπτώματα είναι πιο συνήθη στους άνδρες.

Ο γυναικείος οργανισμός έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες και έχει διαπιστωθεί ότι τα καρδιακά επεισόδια στις γυναίκες, εκδηλώνουν συμπτώματα που διαφέρουν από τους άντρες.

Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό για όλες τις γυναίκες να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια ενός καρδιακού επεισοδίου.

Δείτε 8 τέτοια συμπτώματα που κάθε γυναίκα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει άμεσα:

Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της καρδιακής προσβολής, αλλά μπορεί να διαφέρει από τον πόνο που νιώθει ένας άντρας. Σε ένα καρδιακό επεισόδιο οι γυναίκες βιώνουν πολλές φορές ένα αίσθημα “πλακώματος” στο στήθος και ο πόνος δεν περιορίζεται μόνο στην αριστερή πλευρά του θώρακα, αλλά μπορεί να γίνει αισθητός οπουδήποτε στο στήθος.

Πόνος στο άνω μέρος του σώματος

Εκτός από τον πόνο στο στήθος, οι γυναίκες βιώνουν επίσης έναν απότομο πόνο σαν “σουβλιά” στον λαιμό, στο άνω τμήμα του βραχίονα ή στο σαγόνι τους. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι τόσο έντονος και ξαφνικός, ώστε μπορεί να σας ξυπνήσει από τον ύπνο σας. Ποτέ μην αγνοείτε τόσο οξείς πόνους.

Πόνος στο στομάχι

Ο πόνος μπορεί να εκτείνεται προς τα κάτω στην κοιλιακή περιοχή και να αισθανθείτε κάτι σαν καούρα.

Δύσπνοια

Μια γυναίκα που βιώνει καρδιακή προσβολή μπορεί να εμφανίσει δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή.

Αίσθημα πανικού

Μπορεί να αισθανθείτε μια έντονη ανησυχία “σαν να χάνετε τον κόσμο γύρω σας” ή σαν να έχετε μια κρίση πανικού χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Ζαλάδα

Εκτός από την πίεση στο στήθος, μπορεί να αισθανθείτε ζαλάδα ή να έχετε τάση λιποθυμίας.

Εφίδρωση

Η ξαφνική εφίδρωση χωρίς προφανή λόγο, δεν είναι ένα καλός οιωνός και μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής προσβολής. Περισσότερο από το 40% των γυναικών νιώθουν ζάλη και τις “λούζει κρύος ιδρώτας” ακριβώς πριν από ένα καρδιακό (ή και εγκεφαλικό) επεισόδιο.

Ναυτία και έμετος

Μπορεί να αισθανθείτε έντονη αδιαθεσία στο στομάχι ή να έχετε τάση για έμετο.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.