Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεόδωρος Καρυπίδης: «Σχεδιάζουμε μαζί, για το μέλλον του κτηνοτροφικού κόσμου» (εικόνες)

27 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 6

Ο καταρροϊκός πυρετός και το θέμα του πλαισίου λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων, δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 5
Στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καναβός, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παντελής Αργυριάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια αυτής, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα σχεδιάσει και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, με προτεραιότητα στις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας, στις οποίες οι σταβλικές εγκαταστάσεις υπάρχουν εντός οικισμών και θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τέλος του 2014. Επίσης αφού τεκμηριωθεί ολοκληρωμένη άποψη να ζητηθεί από το Υπουργείο παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, ώστε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς να δοθεί οριστική λύση.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον καταρροϊκό πυρετό, ενώ συζητήθηκε και το τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν.

Δείτε εικόνες:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 4

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 3

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 2


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 1

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2014 at 17:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply