ΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΗ ημερομηνία που είχαν… κυκλώσει όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου φτάνει. Το Σάββατο 25/10, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο πρώτο «clasico» της φετινής σεζόν, το οποίο αναμένεται να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες πολλά εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη.

Όπως πάντα, μερικά από τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα βρεθούν στη σέντρα και θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους για τη νίκη.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων μονοπωλούν -και όχι άδικα- ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, φέτος όμως κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι θα είναι ο Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, που το καλοκαίρι μεταγράφηκε από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα αντί περίπου 80 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους «μπλαουγκράνα», μία ημέρα μετά τη λήξη της τετράμηνης τιμωρίας του από τη FIFA, λόγω του δαγκώματος στον Κιελίνι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Σουάρες λογικά θα πλαισιώσει τους Μέσι και Νεϊμάρ στην επιθετική τριάδα των Καταλανών και πέφτει κατευθείαν στα… βαθιά ενός «clasico».

Εκτός του Ουρουγουανού, νέα πρόσωπα σε τέτοιο ματς είναι ο Τόνι Κρόος, ο Χαμές Ροντρίγκες, ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο Κλαούντιο Μπράβο και ο Ζερεμί Ματιέ (αν ο τελευταίος επιλεγεί για το κέντρο της καταλανικής άμυνας).

Νέο πρόσωπο είναι βεβαίως και ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έχει φάει με το… κουτάλι τα ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά όμως θα ζήσει την ένταση ενός «clasico» από την άκρη του πάγκου.

Ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα» έχει δώσει ως τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, δύσκολα όμως θα κάνει κάτι ανάλογο το Σάββατο.

Οι «μπλαουγκράνα» πηγαίνουν στη Μαδρίτη ως πρωτοπόροι (στο +4 από τη Ρεάλ) και με μηδέν παθητικό σε οκτώ ματς πρωταθλήματος (!), αλλά το μόνο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι τους μέχρι τώρα ήταν το αγχωτικό 1-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ».

Στο σημαντικότερο φετινό της τεστ, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε τρία γκολ στο «Παρκ ντε Πρενς» και ηττήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2.

Στην αντίπερα όχθη, οι δύο «κολλητές» ήττες (από Σοσιεδάδ και Ατλέτικο Μαδρίτης) και η απώλεια του σούπερ καπ (πάλι από την Ατλέτικο) στο ξεκίνημα της χρονιάς, μοιάζουν μακρινές αναμνήσεις για τη Ρεάλ.

Με οκτώ συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων με πολλά γκολ και ποδόσφαιρο που καθηλώνει, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δείχνει να έχει βρει έναν δαιμονιώδη ρυθμό, καθοδηγούμενη από τον… σεληνιασμένο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει ήδη σημειώσει 15 γκολ σε επτά ματς πρωταθλήματος!

Ο Ιταλός τεχνικός δικαιώνει τη φήμη του εξαίρετου «ισορροπιστή», καθώς κατάφερε να βρει θέση στην ενδεκάδα σε όλα τα (παλιά και νέα) αστέρια των «μερένγκες», όμως στο σαββατιάτικο ντέρμπι θα στερηθεί ένα εξ αυτών, τον Γκάρεθ Μπέιλ, που είναι τραυματίας.

Η Ρεάλ αναμένεται να παίξει και πάλι χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, αφού ο Κεντίρα βρίσκεται σε δυσμένεια, ο Ιγιαραμέντι δεν πείθει και το κενό του Τσάμπι Αλόνσο δεν καλύφθηκε, με τους Κρόος και Μόντριτς να αναλαμβάνουν την αναχαίτιση των αντίπαλων επιθέσεων.

Ο Αντσελότι ελπίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρχιο Ράμος, που προέρχεται από τραυματισμό, αλλά λόγω προσωπικότητας, κλάσης και εμπειρίας κρίνεται απαραίτητος για ένα τέτοιο ματς.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι, να προστεθεί η επιλογή του διαιτητή. Ο 30χρονος Χεσούς Χιλ Μανθάνο είναι ο νεότερος ρέφερι στην πριμέρα ντιβιζιόν, θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο και έχει ήδη πάρει από τον περασμένο Δεκέμβριο το σήμα της FIFA, αλλά ουδέποτε έχει «σφυρίξει» μεγάλο παιχνίδι, πολλώ δε μάλλον ένα «clasico».

Στη συνέχεια η δεύτερη της βαθμολογίας Σεβίλη υποδέχεται την Κυριακή τη Βιγιαρεάλ και, αν το ντέρμπι έχει βρει νικήτρια τη Ρεάλ, θα έχει την ευκαιρία να πιάσει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της κατάταξης.

Μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Λα Κορούνια (την πρώτη της φέτος), η Βαλένθια έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις επιτυχίες υποδεχόμενη το Σάββατο την αδύναμη Ελτσε, ενώ η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται την Κυριακή στην έδρα της Χετάφε χωρίς περιθώρια νέων απωλειών, αφού βρίσκεται ήδη στο -5 από την κορυφή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Θέλτα-Λεβάντε 3-0
(27, 83′ Λαριβέι, 90′ Λόπεθ)

Αλμερία-Αθλέτικ Μπιλμπάο 25/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 25/10
Βαλένθια-Ελτσε 25/10
Εϊμπάρ-Γρανάδα 25/10
Κόρντομπα-Σοσιεδάδ 25/10
Μάλαγα-Ράγιο Βαγεκάνο 26/10
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια 26/10
Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 26/10
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 26/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 22
Σεβίλη 19
Ρεάλ Μαδρίτης 18
Βαλένθια 17
Ατλέτικο Μαδρίτης 17
Θέλτα 16 – 9αγ.
Βιγιαρεάλ 14
Μάλαγα 12
Ράγιο Βαγεκάνο 11
Χετάφε 10
Εσπανιόλ 9
Εϊμπάρ 9
Αλμερία 9
Γρανάδα 8
Λα Κορούνια 7
Σοσιεδάδ 5
Αθλέτικ Μπιλμπάο 5
Έλτσε 5
Λεβάντε 5 -9 αγ.
Κόρντομπα 4

Στην Premier League…

Στο «Ολντ Τράφορντ» εστιάζεται το ενδιαφέρον της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Κυριακή την ασταμάτητη Τσέλσι, αναζητώντας διέξοδο από την κρίση. Είναι, όμως, εφικτό να τη βρει απέναντι στους “μπλε” του Ζοζέ Μουρίνιο; Δεν είναι μόνο η απόσταση των δέκα βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1/4 της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν είναι ότι επιστρέφει ο Ντιέγκο Κόστα στην ομάδα που (χωρίς αυτόν) συνέτριψε 6-0 τη Μάριμπορ, στη μεγαλύτερη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ότι αφενός η Γιουνάιτεντ δεν πείθει (ακόμα) ότι βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής και αφετέρου ότι εναντίον της Τσέλσι έχει τη χειρότερη παράδοση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες τις Premiership (6 νίκες – 6 ισοπαλίες – 10 ήττες) τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πάντως, εκείνοι που εύχονται να νικήσει η Γιουνάιτεντ είναι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι! Η κάτοχος του τίτλου βρίσκεται ήδη σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή και το Σάββατο έχει επικίνδυνη έξοδο στο “Μπολέιν Γκράουντ” εναντίον της εξαιρετικής -έως τώρα- Γουέστ Χαμ. Αλλά αυτή που “κλέβει καρδιές” είναι ασφαλώς η Σαουθάμπτον, μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και προερχόμενη από το “εξωπραγματικό” 8-0 επί της Σάντερλαντ. Το Σάββατο υποδέχεται τη Στόουκ με στόχο ακόμα μία νίκη που θα την κρατήσει ψηλά.

Η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Χαλ, η Τότεναμ έχοντας “φρέσκους” αρκετούς βασικούς που ξεκουράστηκαν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, τη Νιούκαστλ, ενώ η Αρσεναλ παίζει στην έδρα της Σάντερλαντ.

Αναλυτική το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ-Χαλ
Σαυθάμπτον-Στόουκ Σίτι
Σάντερλαντ-Αρσεναλ
Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Λέστερ

Κυριακή:
Μπέρνλι-Εβερτον
Τότεναμ-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι

Δευτέρα:
ΚΠΡ-Αστον Βίλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Τσέλσι 22
Μάντσεστερ Σίτι 17
Σαουθάμπτον 16
Γουέστ Χαμ 13
Λίβερπουλ 13
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12
Άρσεναλ 11
Σουόνσι 11
Τότεναμ 11
Στόουκ Σίτι 11
Χαλ 10
Άστον Βίλα 10
Έβερτον 9
Λέστερ 9
Γουέστ Μπρομ 9
Κρίσταλ Πάλας 8
Σάντερλαντ 8
Νιούκαστλ 7
Μπέρνλι 4
ΚΠΡ 4

Στο Campionato…

Στη Γένοβα διεξάγεται το σπουδαιότερο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η -τρίτη της βαθμολογίας- Σαμπντόρια υποδέχεται στο «Λουίτζι Φεράρις» τη δεύτερη Ρόμα, η οποία θέλει τη νίκη, αλλά και μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή με την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Γιουβέντους, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον εντός έδρας διασυρμό της από την Μπάγερν (7-1) στο Champions League.

Από την πλευρά της, η «βέκια σινιόρα», η οποία έχει προβάδισμα ενός βαθμού από τους «τζαλορόσι», έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται την Παλέρμο και θέλει το «τρίποντο», προκειμένου να αφήσει πίσω της τόσο την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και την ισοπαλία της προηγούμενης εβδομάδας με τη Σασουόλο, η οποία ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για το συγκρότημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο φετινό πρωτάθλημα.

Το Σάββατο διεξάγονται τρία παιχνίδια για την 8η αγωνιστική, καθώς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η -εμβόλιμη- 9η αγωνιστική, ένα εκ των οποίων είναι σημαντικό για τις ομάδες στην «ουρά» της βαθμολογίας, καθώς αναμετρώνται στο «Ένιο Ταρντίνι» η Πάρμα και η Σασουόλο.

Η «αυλαία» της 8ης ημέρας ανοίγει το Σάββατο (16:00) στην Τοσκάνη και το «Κάρλο Καστελάνι», όπου η Έμπολι φιλοξενεί την Κάλιαρι, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (21:45) στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», όπου η Μίλαν υποδέχεται την -εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League- Φιορεντίνα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Έμπολι-Κάλιαρι 25/10
Πάρμα-Σασουόλο 25/10
Σαμπντόρια-Ρόμα 25/10
Κιέβο-Τζένοα 26/10
Γιουβέντους-Παλέρμο 26/10
Ουντινέζε-Αταλάντα 26/10
Τσεζένα-Ίντερ 26/10
Λάτσιο-Τορίνο 26/10
Νάπολι-Βερόνα 26/10
Μίλαν-Φιορεντίνα 26/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
Γιουβέντους 19
Ρόμα 18
Σαμπντόρια 15
Μίλαν 14
Ουντινέζε 13
Λάτσιο 12
Νάπολι 11
Βερόνα 11
Ίντερ 9
Τζένοα 9
Φιορεντίνα 9
Τορίνο 8
Έμπολι 7
Αταλάντα 7
Τσεζένα 6
Παλέρμο 6
Κάλιαρι 5
Κιέβο 4
Σασουόλο 4
Πάρμα 3

Στη Bundesliga…

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Γκλάντμπαχ και την Μπάγερν Μονάχου, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται η Bundesliga.

Οι γηπεδούχοι που εντυπωσιάζουν στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη προκειμένου να μειώσουν στον έναν βαθμό την διαφορά που τους χωρίζει απ τους Βαυαρούς, που έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν για δύο αποτελέσματα.

Παράλληλα, στο… άλλο ντέρμπι, αναμετρώνται οι εκπλήξεις της διοργάνωσης, με την Χοφενχάιμ να έχει ελαφρύ προβάδισμα υποδεχόμενη την Πάντερμπορν, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με την Σάλκε.

Με μαθηματική ακρίβεια η Βέρντερ Βρέμης οδηγείται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Η Κολονία νίκησε με 1-0 τους «πράσινους» μέσα στην έδρα τους και η πάλαι ποτέ κραταία ομάδα της χώρας παραμένει ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα μετά από 9 αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Βέρντερ Βρέμης-Κολονία 0-1
(59΄ Ουγιά)

Χοφενχάιμ-Πάντερμπορν 25/10
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 25/10
Ντόρτμουντ-Ανόβερο 25/10
Αουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 25/10
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 25/10
Λεβερκούζεν-Σάλκε 25/10
Βόλφσμπουργκ-Μάϊντς 26/10
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 26/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Μπάγερν 20
Γκλάντμπαχ 16
Χοφενχάιμ 14
Μάιντς 14
Βόλφσμπουργκ 14
Λεβερκούζεν 13
Πάντερμπορν 12
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 12
Κολονία 12 -9αγ.
Σάλκε 11
Ανόβερο 10
Άουγκσμπουργκ 9
Χέρτα Βερολίνου 8
Ντόρτμουντ 7
Στουτγκάρδη 6
Αμβούργο 6
Φράιμπουργκ 5
Βέρντερ Βρέμης 4 -9αγ.

Στο Championnat…

Με δύο ντέρμπι συνεχίζεται το Championnat, καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, η πρωτοπόρος Μαρσέιγ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Λιόν, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενήσει την -ισόβαθμη της- Μπορντό, με τον νικητή να παίρνει ως «έπαθλο» την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, εφ΄όσον η Λιόν δεν νικήσει τους Μαρσεγέζους.

Παράλληλα, η Σεντ Ετιέν θα υποδεχθεί την Μετς και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γκινγκάμπ, φιλοξενεί την Νις και με νίκη θα βελτιώσει την θέση της στην κατάταξη.

Με μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η 11η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η μέχρι σήμερα ουραγός, Λανς, επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Τουλούζ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Τουλούζ-Λανς 0-2
(11΄ Τζαντεγιαουΐ, 27΄ Μπουριγκό)

Παρί ΣΖ-Μπορντό 25/10
Εβιάν-Ναντ 25/10
Μπαστιά-Μονακό 25/10
Ρεμς-Μονπελιέ 25/10
Καέν-Λοριάν 25/10
Ρεν-Λιλ 26/10
Σεντ Ετιέν-Μετς 26/10
Γκινγκάμπ-Νις 26/10
Λιόν-Μαρσέιγ 26/10

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Μαρσέιγ 25
Παρί Σεν Ζερμέν 18
Μπορντό 18
Λιόν 17
Σεντ Ετιέν 17
Ναντ 16
Μετζ 15
Λιλ 15
Μονπελιέ 14
Τουλούζ 14 -11αγ.
Μονακό 14
Νις 14
Ρεν 12
Ρεμς 11
Λανς 11 -11αγ.
Λοριάν 10
Μπαστιά 10
Εβιάν 10
Καέν 9
Γκινγκάμπ 9

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.