champions leagueΤεράστια νίκη, που τον βάζει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Champions League πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Γιουβέντους με 1-0, χάρις στο γκολ του Κασάμι στο 36ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» με το δεύτερο «τρίποντο» στην 3η αγωνιστική παραμένουν στην κορυφή του 1ου ομίλου με 6 βαθμούς (όσους και η Ατλέτικο), έναντι τριών των πρωταθλητών Ιταλίας, που έχουν μόλις μία νίκη.

Ο «νόμος του Καραϊσκάκη» λειτούργησε ακριβώς όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν και με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και στο αποψινό με τη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός «μεταμορφώθηκε» αγωνιστικά σε σχέση με την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα και σε συνδυασμό με το άρτιο στήσιμο της ομάδας από την πλευρά του Μίτσελ έφτασε σε μία ακόμη σπουδαία επιτυχία που του δίνει το δικαίωμα όχι απλά να ονειρεύεται ότι θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αλλά να ελπίζει βάσιμα πως θα βρίσκεται στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Κι αν οι γραμμές του Ολυμπιακού δούλεψαν ρολόι τουλάχιστον για 60 λεπτά, καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είχε ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός έκανε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, τρεις εκ των οποίων στο δεύτερο μέρος κι αν μη τι άλλο συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση της νίκης για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς με σκοπό να αιφνιδιάσουν τη «μεγάλη κυρία». Έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν, αλλά ο Μπουφόν με μεγάλη επέμβαση στο 7΄ στο απευθείας φάουλ του Ντομίνγκες κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μήτρογλου βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι από το γύρισμα του Μαζουάκου, αλλά το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση έφυγε άουτ.

Στο 12΄ η Γιουβέντους «άγγιξε» το 0-1, μετά το κόρνερ του Πίρλο και την κεφαλιά του Πογκμπά, ο Μοράτα παρενεβλήθη κι ενώ η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα ο Ελαμπντελαουΐ ως «αποό μηχανής θεός» έδιωξε πάνω στη γραμμή. Νέα σημαντική φάση για τους Πειραιώτες στο 27΄, με την εξαιρετική προσπάθεια του Ντομίνγκες και το σουτ του Αργεντινού που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Παρά το γεγονός ότι η Γιουβέντους είχε ισορροπήσει το ματς, χωρίς να απειλεί επιθετικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 36ο λεπτό, από το εξαιρετικό πλασέ του Κασάμι μετά την ασίστ του Μήτρογλου (1-0). Η «Γιούβε» βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 42΄, όταν τρεις παίκτες μπερδεύτηκαν στη μικρή περιοχή, ωστόσο, οι Πειραιώτες μπήκαν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.

Μη έχοντας άλλη επιλογή στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους μπήκε για να ισοφαρίσει κι από νωρίς έκλεισε τον Ολυμπιακό στην άμυνά του. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας έδωσαν σκόπιμα χώρο στους Ιταλούς και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά. Έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 60΄, με την εξαιρετική πάσα του Ντομίνγκες στον Κασάμι, ο οποίος απέναντι από το Μπουφόν πλάσαρε υποδειγματικά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους «μπιανκονέρι» χάθηκε στο 65΄, με το Ρομπέρτο να κάνει την επέμβαση του αγώνα στο βολέ του Μοράτα από τη μικρή περιοχή. Συνέχισε να πιέζει η ιταλική ομάδα την άμυνα των Πειραιωτών, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε μεγάλη βραδιά και στο δίλεπτο 75΄-76΄ έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ του Πογκμπά και του Τέβες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 80΄, με το βολέ του Μοράτα μέσα από την περιοχή και το Ρομπέρτο να διώχνει σωτήρια τη μπάλα, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε και πάλι «όχι» στο 86΄ στο σουτ του Τέβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες (85΄ Φουστέρ), Κασάμι (90΄+ 1 Γιαννούλης), Μήτρογλου (69΄ Αφελάι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Ογκμπόνα (78΄ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά (87΄ Τζιοβίνκο), Πίρλο (57΄ Μαρκίζιο), Ασαμόα, Βιδάλ, Μοράτα, Τέβες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 2 0 1 4-4 6

Ατλ. Μαδρίτης 3 2 0 1 8-3 6

Γιουβέντους 3 1 0 2 2-2 3

Μάλμε 3 1 0 2 2-5 3

To υπόλοιπο πρόγραμμα:

4η αγωνιστική – Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους-Ολυμπιακός

5η αγωνιστική – Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός
Μάλμε Γιουβέντους

6η αγωνιστική – Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

Όλα τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Ο Ολυμπιακός έφερε ξανά το.. χαμόγελο στους οπαδούς του, επικρατώντας εντός έδρας της Γιουβέντους με 1-0. οι”ερυθρόλευκοι” έφτασαν έτσι τους 6 βαθμούς στον όμιλο τους, όσους και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “ροχιμπλάνκος”.. ξέσπασαν από το 48 μέχρι το 63΄’ και διέλυσαν την Μάλμε με 5-0

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0 (36’ Κασάμι)
Ατλέτικο-Μάλμε 5-0 (48′ Kόκε, 61′ Μάντζουκιτς, 63′ Γκριεζμάν, 87′ Γκοντίν, 90’+ 3 Τσέρτσι)


Atl. Madrid 1 – 0 Malmo FF Koke από yarigavideo


Mario Mandzukic Goal ~ Atl. Madrid 2-0 Malmö… από rubin7190


Atl. Madrid 3 – 0 Malmo FF Griezmann από yarigavideo


Atl. Madrid 4 – 0 Malmo FF Godin από yarigavideo

Η βαθμολογία: 
Ατλέτικο 6
Ολυμπιακός 6
Γιουβέντους 3
Μάλμε 3

2ος όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε… πλάκα στη Λίβερπουλ, επικρατώντας με 3-0 στο Άνφιλντ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 70 γκολ στο Champions League και έχει ένα λιγότερο από τον Ραούλ που είναι στην κορυφή με 71 (ο Μέσι έχει 69). Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λουντογκόρετς πήρε σπουδαία νίκη επί της Βασιλείας, με τον Μίνεφ να λυτρώνει τους Βούλγαρους στις καθυστερήσεις (1-0).

Λίβερπουλ-Ρεάλ 0-3 (23′ Ρονάλντο, 30′, 41′ Μπενζεμά)

Λουντογκόρετς-Βασιλεία 1-0 (90’+2 Μίνεβ)

Η βαθμολογία
1. Ρεάλ 9
2. Λουντογκόρετς 3
3. Λίβερπουλ 3
4. Βασιλεία 3

3ος όμιλος

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει, η Λεβερκούζεν πέτυχε την δεύτερη νίκη στον 3ο όμιλο, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της Ζενίτ και έτσι είναι στην κορυφή του γκρουπ, αφού στο άλλο ματς δεν είχαμε γκολ (0-0) ανάμεσα στην Μονακό και την Μπενφίκα (έμεινε με 10 στο 76’)

Λεβερκούζεν-Ζενίτ 2-0 (58′ Ντονάτι, 63′ Κ. Παπαδόπουλος)

Μονακό-Μπενφίκα 0-0

Η βαθμολογία
1. Ζενίτ 4
2. Μονακό 4
3. Λεβερκούζεν 3
4. Μπενφίκα 0

4ος όμιλος

Η Ντόρτμουντ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίζει σε όλο τον αγώνα, έκανε το 3Χ3 με το θριαμβευτικό 4-0 στην Πόλη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ. Με γκολ στο 89’ και 90’+1 η Άρσεναλ πήρε τεράστιο “διπλό” από την Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ

Άντερλεχτ-Άρσεναλ 1-2 (71′ Ναχάρ/89′ Γκιμπς, 90’+1 Ποντόλσκι)

Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ 0-4 (6′, 18′ Ομπαμεγιάνγκ, 41′ Ρόις, 83′ Ράμος)

Η βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 9
2. Άρσεναλ 6
3. Άντερλεχτ 1
4. Γαλατάσαράι 1

δολ,newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.