ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣΚαλά νέα φέρνει για 31.200 δικαιούχους εφάπαξ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ενισχύσει συγκεκριμένα Ταμεία, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν κατά δύο μήνες νωρίτερα τα χρήματα.

Αυτό προκύπτει από την ενίσχυση με 420 εκατ. ευρώ των φορέων πρόνοιας του Δημόσιου, των ΔΕΚΟ, του ιδιωτικού τομέα, του ΝΑΤ καθώς και των μετοχικών ταμείων των στρατιωτικών. Από αυτό το ποσό, το μεγαλύτερο- 260 εκατομμύρια- θα δοθεί στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» εντός του Νοεμβρίου θα πληρωθούν περίπου 2.500 δικαιούχοι που θα έπαιρναν το εφάπαξ ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Παράλληλα, θα μπουν σε λίστα πληρωμής για πρώτη φορά και άλλοι 9.100 υπάλληλοι, οι οποίοι αποχώρησαν μέχρι και τον Αύγουστο του 2013 και έχουν πάρει σύνταξη μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου του 2014.

Συνολικά για 11.600 άτομα που βγήκαν στη σύνταξη από το Δημόσιο, οι πληρωμές του εφάπαξ θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2014 με αρχές του 2015. Στα Ταμεία Πρόνοιας των ΔΕΚΟ θα διατεθούν 25 εκατ. ευρώ για την επίσπευση πληρωμών και εκτιμάται ότι θα καταβληθούν 2.300 εφάπαξ σε ισάριθμους εργαζόμενους που αποχώρησαν για σύνταξη μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Με 20 εκατ. ενισχύονται τελικά τα Ταμεία Πρόνοιας των στρατιωτικών, ενώ 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πληρωμή εφάπαξ από τα Ταμεία Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και από τους λογαριασμούς πρόνοιας των υπουργείων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.