Ακόμη και να έπαθε κρίση επιληψίας δεν δικαιολογείται φονική πορεία του SMART που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς στην Π.Ράλλη, λένε γιατροί και αστυνομικοί.

p. ralh«Ακόμη και η κρίση επιληψίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την φρενήρη φονική πορεία του» υποστηρίζουν γιατροί και αξιωματικοί της Τροχαίας, οι οποίοι ασχολούνται με το απίστευτο τροχαίο της Πέτρου

Ράλλη, και τον 27χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.

«Ακόμη και το πόδι του να κολλούσε στο γκάζι, το όχημα θα είχε συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης. Στα βίντεο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο» αναφέρουν στελέχη της Τροχαίας Καλλιθέας

«Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο θα ήταν να σταματήσει το όχημα είτε μόνο του, είτε μετά από πρόσκρουση σε σταθερό σημείο. Ακόμη και το πόδι του να κολλούσε στο γκάζι, το όχημα θα είχε συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης. Στα βίντεο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Το μικρό αυτοκίνητο κινείται ευθεία, και δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος έως τη στιγμή που ‘θερίζει’ τα πάντα στο πέρασμά του» αναφέρουν στελέχη της Τροχαίας Καλλιθέας, εκτιμώντας ότι πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος ήταν ο «φόβος» της αντιπαράθεσης με τον οδηγό ταξί που συγκρούστηκε.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι ο 27χρονος Έρβις Μάρκου, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, υποστήριξε στους γιατρούς, ότι μετά από σοβαρό τροχαίο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί στο παρελθόν, είχαν διαγνωστεί επιληπτικές τάσεις.

Ο 27χρονος οδηγός του SMART κατονόμασε τον νευρολόγο που τον παρακολουθούσε και είχε διαγνώσει τις επιληπτικές τάσεις, δίνοντας του φαρμακευτική αγωγή

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε νοσηλευτεί στην κλινική «Αγ. Παντελεήμονας» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου είχε κάνει εγκεφαλογράφημα, κατονόμασε τον νευρολόγο που τον παρακολουθούσε και είχε διαγνώσει τις επιληπτικές τάσεις, δίνοντας του φαρμακευτική αγωγή. Ο υπαίτιος του φοβερού τροχαίου είπε στους γιατρούς και τις ονομασίες των φαρμάκων που λάμβανε. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Καλλιθέας επισημαίνουν ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δώσει κατάθεση σε αυτούς, είπε μόνο ότι «δεν κατάλαβε τίποτε και δεν ξέρει τι συνέβη». Ακόμη και στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε επιφυλάχθηκε να μιλήσει και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας, αναμένεται να αναζητήσουν τους φακέλους νοσηλείας και ιατρικών διαγνώσεων, στο νοσοκομείο που επικαλείται ο 27χρονος, όπως και τον γιατρό που κατονόμασε.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως άδεια, πινακίδες, ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Παράλληλα έχει ζητηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποφανθεί για το αληθές ή όχι των ισχυρισμών του κατηγορουμένου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναρωτιούνται ωστόσο πως αν υπάρχει γιατρός που έχει διαγνώσει επιληπτικές τάσεις, «γιατί του επέτρεπε να οδηγεί;». Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως άδεια, πινακίδες, ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο 27χρονος έχει νόμιμο διαβατήριο και άδεια παραμονής, η οποία έχει λήξει, ισχύει ωστόσο ως τα τέλη του 2015, δεν έχει απασχολήσει τις αρχές και δεν εκκρεμεί διωκτικό έγγραφο σε βάρος του. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησαν το σπίτι του χωρίς να εντοπίσουν κάτι παράνομο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη ακόμα και για κακούργημα σε βάρος του. Κατηγορείται για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια.

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.