KRHTHΣε οικονομικό θρίλερ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση με τη διαθήκη των γνωστών αδελφών Χατζάκη. Τα χρήματα και τα ακίνητα που άφησαν είναι πάρα πολλά, ωστόσο συνεχώς εμφανίζονται νέες πτυχές της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το Cretalive, η νέα δημοτική αρχή του Ηρακλείου επιθυμεί να ανοίξει ξανά την υπόθεση. Κάτι τέτοιο επιθυμούσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Έτσι ο κ. Κουράκης είχε δώσει εντολές στη νομική υπηρεσία, αλλά είναι άγνωστο γιατί δεν προχώρησε απολύτως τίποτα.

Η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί τώρα να ενημερωθεί για την υπόθεση κι έχει ζητήσει ήδη τη βοήθεια της δικηγόρου κ.Λίτσας Χασουρακη η οποία υπήρξε νομική σύμβουλος της οικογένειας Χατζάκη. Πρώτο μέλημα είναι φυσικά τι θα γίνει το τεράστιοι φιλέτο των 400 στρεμμάτων στην Ιεράπετρα (θέση Τράπεζα) και αμέσως το θέμα του ιδρύματος στην Ελβετία.

Ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση παίζει το περιβόητο ίδρυμα στην Ελβετία που μέχρι τώρα πιστοποιείται πως υπάρχει, καίτοι ουδείς μπορεί να ανακαλύψει. Συγκεκριμένα, η υπόθεση πέραν των γνωστών περιουσιακών στοιχείων που άφησε ο Ζαχ.Χατζάκης και οι αδελφές του (στο ΠΑΓΝΗ, στην Ιεράπετρα κα.), όπως είχε αποκαλυφθεί πριν 2,5 χρόνια έχει και άλλες πτυχές με πιο ενδιαφέρουσα ένα ίδρυμα που φέρεται να έχει ιδρύσει ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας στην Ελβετία. Ένα ίδρυμα με πολλά χρήματα που μέχρι τώρα επίσημα δεν έχει εντοπιστεί. Ωστόσο, από τη νομική αλληλογραφία είναι βέβαιο ότι υπάρχει για να βοηθήσει τους κατοίκους των Ασιτών.

Η χρυσή διαθήκη

Τα τρία αδέρφια Χατζάκη, η Ειρήνη, ο Ζαχαρίας και η Φωτεινή έκαναν τεράστια περιουσία. Είχαν κληρονομήσει ένα εργοστάσιο συσκευασίας ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών από ένα μακρινό τους ξάδερφο (ονόματι Παράσχο) που επίσης δεν είχε διαδόχους. Η Φωτεινή και ο Ζαχαρίας κυρίως(η Ειρήνη ήταν απόφοιτος Γαλλικής φιλολογίας και δεν ασχολήθηκε με την επιχείρηση) το επεξέτειναν φτιάχνοντας εργοστάσια στον Πειραιά, την Τουρκία ακόμη και τη Βουλγαρία!

Έκαναν διεθνές εμποριο με την ρίγανη και τα άλλα αρωματικά φυτά κερδίζοντας μεγάλα ποσά, κτίζοντας τη δική τους αμύθητη περιουσία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ζαχ.Χατζάκης είχε Κάνει και μεγάλες επενδύσεις στο Χρηματιστήριο τις οποίες ρευστοποίησε πριν το…κραχ! Κέρδισε κι από εκεί πολύ όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί…
Πριν 11 χρόνια είχαν αφήσει μια τεράστια περιουσία στο ΠΑΓΝΗ και στις Κάτω Ασίτες. Η Φωτεινή Χατζάκη είχε κληροδοτήσει στο νοσοκομείο το ποσό των 1.600.000 ευρώ για να γίνει νέα κλινική και 400 στρέμματα στην περιοχή Ιεράπετρας για να τα εκποιήσει η κοινότητα Κάτω Ασιτών (στην οποία είχε ήδη φτιάξει το πενυματικό κέντρο).

Στην Ελβετία

Ο Ζαχ.Χατζάκης άφησε και λεφτά στην Ελβετία χωρίς όμως να προλάβει να ενημερώσει κανένα , να ορίσει διαχειριστή των χρημάτων! Και τούτο διότι το 2003 ασθένησε ξαφνικά κι έμεινε στην εντατική για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον…Κάποιοι ήξεραν, αλλά είτε δεν γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες, είτε δεν είπαν…

Ένα γνωστό δικηγορικό γραφείο της Ζυρίχης ανακίνησε πρώτο το θέμα- άγνωστο γιατί και από ποιον παρακινήθηκε. Από τη Ζυρίχη δεν έδωσαν κανένα στοιχείο για τα χρήματα και τον τόπο που βρίσκονται. Διέρρευσαν μόνο την επιθυμία του διαθέτη, αλλά μετά που διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι…εξαφανίστηκαν!

Το που και πόσα χρήματα έχουν κατατεθεί από τον Χατζάκη στην Ελβετία ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα. Μόνο εικασίες από την τεράστια οικονομική επιφάνεια της οικογένειας…αλλά σίγουρα για να φτιάξεις ίδρυμα δεν ήταν κάποια…ψιλά.

Και ο διαθέτης επιθυμούσε:

  • Την απονομή Κάθε έτος χρηματικού ποσού σε άπορους και μη μαθητές Λυκείου , επιτυχόντες στα ανωτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Την εισφορά σημαντικού χρηματικού ποσού για δήμοσια δανειστική βιβλιοθήκη στις Κ.Ασίτες εμπλουτισμένη με βιβλία λογοτεχνών συγγραφέων και ποιητών από την Κρήτη
  • Επίσης ζητούσε να δίδεται χρηματική ενίσχυση:
  • Σε απόρους σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Σε απόρους ασθενείς για αποθεραπεία, εγχειρήσεις, αμοιβές ιατρών κλπ
  • Να παρέχονται γεύματα σε απόρους εις μνήμη Ειρήνης, Ζαχαρία και Φωτεινής Χατζάκη
  • Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσκολίας παροχής γευμάτων να δίδονται απευθείας χρήματα στις οικογένειες.
  • Να δίδονται δώρα γάμου σε άπορα νιόπαντρα ζευγάρια με ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλεκτρικές συσκευές.
  • Και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει που δεν περιγράφεται στους σκοπούς του ιδρύματος να καλύπτεται με βάση την κρίση των διαχειριστών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.