Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε 15 μέρες τα πρώτα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη Β’ Λυκείου

15 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα η πληροφορική
LUKEIOΜέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι αναρτημένα τα θέματα του Α τετραμήνου και κάποια του Β τετραμήνου για την Τράπεζα Θεμάτων της Β’ Λυκείου.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β Λυκείου. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας στη σημερινή συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας ενώ δήλωσε ότι «η Α’ Λυκείου έχει αναρτηθεί, εμπλουτίζεται και προσαρμόζεται με τη νέα ύλη όπως έχει μειωθεί».

Άλλη μια σημαντική είδηση που βγήκε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου αφορά το μάθημα της Πληροφορικής. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας το μάθημα θα εισαχθεί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός Παιδείας έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή δεν παραμερίζουμε τους χημικούς σε καμία περίπτωση για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε την πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί Υπουργική Απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι το τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική».

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2014 at 19:47 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply