ΠΑΙΔΙΑ - ΚΟΣΜΟΣΔεν μοιάζουν με τους συνηθισμένους πιτσιρικάδες. Πριν ακόμη ενηλικιωθούν έχουν κάνει περιουσία, «όνομα» στο χώρο που δραστηριοποιούνται ή έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις. Είναι οι έφηβοι που επηρεάζουν τον κόσμο.

Από την Μαλάλα Γουσαφζάι, που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα το Νόμπελ Ειρήνης, έως την Lorde, που γράφει ιστορία στην ποπ μουσική και από την τριάδα των κοριτσιών που πήρε το επιστημονικό βραβείο της Google, μέχρι έναν σεφ 15 ετών, αυτά είναι τα παιδιά που επηρεάζουν τον κόσμο, σύμφωνα με το Time.

Μουν Ντέιβις, 13 χρονών

Κατάφερε στα 13 της να γίνει εξώφυλλο στο Sports Illustrated, χάρη σε μία εκπληκτική εμφάνισή της τον Αύγουστο σε αγώνα στο Little League World Series. Ανάμεσα σε αυτούς που την αποθέωσαν ήταν η Μισέλ Ομπάμα, ο Κέβιν Ντουράντ και η Ελεν ΝτεΤζένερις. Πολλοί ελπίζουν ότι θα γίνει πρότυπο για τα κορίτσια στον αθλητισμό, ειδικά στα αθλήματα που θεωρούνται «ανδρικά».

Σάσα και Μαλία Ομπάμα, 13 και 16 ετών

Η εμφάνιση της Μαλία σε φεστιβάλ μουσικής στο Σικάγο σχεδόν συγκέντρωσε μεγαλύτερη προσοχή και από τους μουσικούς που έπαιζαν σε αυτό. Από την άλλη, όταν η Σάσα φωτογραφήθηκε με μία μπλούζα με μονόκερο, το σχέδιο ξεπούλησε μέσα σε λίγες ημέρες.

Κίρναν Σίπκα, 14 ετών

Εμφανίστηκε στο Mad Men μόλις στα πέντε της χρόνια. Από τότε έχει γίνει κεντρικός χαρακτήρας, αλλά δεν έμεινε σε αυτή την τηλεοπτική σειρά, καθώς έχει κερδίσει κι άλλους ρόλους. Κάτι που την έχει μετατρέψει σε σταρ τόσο στο κόκκινο χαλί, όσο και στα εξώφυλλα περιοδικών.

Τζαζ Τζένινγκς, 14 ετών

H νεαρή τρανσέξουαλ έχει ήδη δώσει συνέντευξη στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς, έχει συναντήσει τον Μπιλ Κλίντον και έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο βασισμένο στη ζωή της, με στόχο να βοηθήσει τα άλλα παιδιά να καταλάβουν την κατάστασή της. «Εχω κοριτσίστικο μυαλό, αλλά αγορίστικο σώμα. Ετσι γεννήθηκα», γράφει στο βιβλίο της.

Φλιν ΜακΓκάρι, 15 ετών

Είναι ήδη σεφ και έχει δημιουργήσει το Eureka, το οποίο σερβίρει γευστικά μενού- για 160 δολάρια το άτομο- στο σπίτι της μητέρας του, στην Καλιφόρνια. Εχει βρεθεί στο εξώφυλλο του New York Times Magazine και έχει μαγειρέψει σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ερικ Φίνμαν, 15 ετών

Εχει ιδρύσει το Botangle.com, το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά βίντεο για έφηβους οι οποίοι- όπως και ο ίδιος- ήθελε να μάθει περισσότερα. Για να χρηματοδοτήσει την ιδέα του, επένδυσε σε Bitcoin 1.000 δολάρια πριν από δύο χρόνια και τώρα έχει 100.000. Εχει κάνει συμφωνία με τους γονείς του να μην τον στείλουν στο Κολέγιο αν μέχρι να 18 του έχει μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια.

Νας Γκρίερ, 16 ετών

Αυτοαποκαλείται «Βασιλιάς του Vine». Εχει περισσότερους από 9.6 εκατομμύρια followers και πάνω από 1.1 δισ. προβολές στα βίντεό του, περισσότερα από κάθε άλλο χρήστη. Εχει εξαργυρώσει αυτή την επιτυχία κάνοντας τεράστια συμβόλαια με χορηγούς.

Ρίκο Ροντρίγκεζ, 16 ετών

Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο επιτυχημένους ανήλικους ηθοποιούς, αλλά και ο πιο πλούσιος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα κερδίζει 115.000 δολάρια αν το Modern Family συνεχιστεί για ογδη σεζόν.

Κιάρα Τζατζ, 16 ετών- Εμερ Χίκι 17 ετών- Σόφι Χίλι Θόου, 17 ετών

Η τριάδα από την Ιρλανδία κατέκτησε το επιστημονικό βραβείο της Google εντυπωσιάζοντας τους κριτές με την ανακάλυψή τους. Ενα βακτήριο που απορροφά το άζωτο από την ατμόσφαιρα, επιταχύνοντας τη βλάστηση των δημητριακών και κυρίως αυξάνοντας την απόδοσή τους. Κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Σον Μέντες, 16 ετών

Εχοντας εντυπωσιάσει εκατομμύρια με τα τραγούδια του στο Vine, κέντρισε το ενδιαφέρον μίας δισκογραφικής εταιρείας. Το πρώτο single του, «Life of the Party», έκανε τεράστια επιτυχία και ο Μέντες έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη 25άδα του Billboard Hot 100.

Τζέιντεν Σμιθ, 16 ετών

Ο γιος του Γουίλ Σμιθ, έγινε διάσημος μέσα από εμφανίσεις του σε ταινίες, αλλά η πραγματική επιτυχία του είναι οι συλλογισμοί που δημοσιεύει στο Twitter, με αποτέλεσμα να έχει πάνω από 5 εκατομμύρια followers και να τον αποκαλούν «Κομφούκιο της ιντερνετικής εποχής».

Becky G, 17 ετών

Ο παραγωγός Dr. Luke, που έχει δουλέψει με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Κέιτι Πέρι, υπέγραψε μαζί της το 2011, όταν είδε τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube. Σύντομα το ένστικτό του επιβεβαιώθηκε, καθώς το κορίτσι που άρχισε να τραγουδά στα 9 του για να ενισχύσει οικονομικά τους γονείς του, άρχισε να κάνει επιτυχία, με τα τραγούδια που γράφει αλλά και ερμηνεύει.

Σάλμα Κάκαρ, 17 ετών
Αθλήτρια της εθνικής ποδηλατικής ομάδας του Αφγανιστάν που έχει κερδίσει παγκόσμια προσοχή καθώς προωθεί ένα διαφορετικό προφίλ για τα κορίτσια, σε μία χώρα όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν αλλά κιαι να αθλούνται.

Lorde, 17 ετών

Η τραγουδίστρια από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε φέτος δύο βραβεία Grammy και έχει γίνει σημείο αναφοράς στην ποπ κουλτούρα. Επίσης, θεωρείται πρότυπο γιατί προωθεί μία υγιή εικόνα του σώματος. Το Μάρτιο δημοσίευσε δύο φωτογραφίες της στο Τwitter, η μία από τις οποίες ήταν επεξεργασμένη με Photoshop, για να θυμίσει στους πάνω από 1,3 εκατ. followers της ότι δεν είναι κακό να έχει ατέλειες κανείς.

Λίντια Κο, 17 ετών

Επαγγελματίας γκολφέρ, τρίτη σε επίπεδο γυναικών σε όλο τον κόσμο. Επίσης, χάρη στη συμμετοχή της σε τουρνουά αλλά και τις συμφωνίες με χορηγούς, είναι η νεότερη εκατομμυριούχος στην ιστορία του γκολφ.

Κλόι Γκρέις Μόρετζ, 17 ετών

Ηδη έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, συμμετέχοντες σε ταινίες όπως το «Hugo» και το «Carrie», ενώ έπαιξε και δίπλα στον Ντένζελ Ουάσιγκτον στο «The Equalizer».

Κάιλι Τζένερ 17 ετών, Κένταλ Τζένερ 18 ετών

Εγιναν διάσημες μέσα από το περίφημο ριάλιτι για τη ζωή των Καρντάσιαν. Από τότε, εμφανίζονται σε εκδηλώσεις, έχουν λανσάρει τη δική τους σειρά ρούχων και βερνικιών νυχιών, ενώ το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε και το πρώτο τους μυθιστόρημα. Η Κένταλ ασχολείται και με το μόντελινγκ, ενώ η Κάιλι ελπίζει να γίνει ηθοποιός.

Μαλάλα Γουσαφζάι, 17 ετών

Δύο χρόνια μετά από την επίθεση των Ταλιμπάν, που την πυροβόλησαν στο κεφάλι επειδή πήγαινε στο σχολείο, η Πακιστανή ακτιβίστρια έγινε η νεότερη που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης. Εχει δημιουργήσει οργανισμό που προωθεί την εκπαίδευση κοριτσιών, βοηθά πρόσφυγες από τη Συρία και κάνει καμπάνια για να επιστραφούν τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ.

Ρέιτσελ Φοξ, 18 ετών

Γνωστή στους φαν της σειράς «Desperate Housewives» από τις εμφανίσεις της σε αυτή, καταφέρνει να βρίσκει χρόνο ανάμεσα σε γυρίσματα για σειρές και ταινίες προκειμένου να ασχολείται με τις επενδύσεις. Επίσης, έχει δημιουργήσει ένα μπλογκ που δίνει οικονομικές συμβουλές σε έφηβους.

Μπέθανι Μότα, 18 ετών

Μπλόγκερ μόδας και ομορφιάς, μετέτρεψε το κανάλι της στο YouTube σε επιχείρηση. Εχει 7,4 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ έχουν δει τα βίντεο της πάνω από 565 εκατομμύρια φορές. Κάτι που μεταφράζεται σε εισόδημα 500-750.000 δολαρίων κάθε χρόνο για εκείνη. Τώρα, συνεργάζεται με εταιρεία για μία σειρά ρούχων, ενώ κυκλοφόρησε και πρώτο single της.

Τζόσουα Γουόνγκ, 18 ετών

Ηταν πρόσφατα στο εξώφυλλο του Time. Εχει γίνει το πρόσωπο των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Οστιν Μαχόουν, 18 ετών

Εχει 7 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, κάτι που τον βοήθησε να έχει επιτυχία και ως τραγουδιστής.

Τάβι Γκέβινσον, 18 ετών

Εχει το δικό της διαδικτυακό περιοδικό για έφηβες, το Rookie, με 3,5 εκατομμύρια «χτυπήματα» το μήνα.

Μέγκαν Γκράσελ, 19 ετών

Οταν πήγε τη 13χρονη αδερφή της στα μαγαζιά, για να αγοράσει σουτιέν, διαπίστωσε πόσο πολύ «σέξι» ήταν οι επιλογές που είχαν τα νέα κορίτσια. Αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία, την Yellowberry, που προσφέρει μία εναλλακτική. Πολύχρωμα, άνετα, αθλητικά σουτιέν, με περίεργα ονόματα.

Τρόι Σιβάν, 19 ετών

Εμφανίστηκε ως ηθοποιός, όταν ένας παραγωγός του Χόλιγουντ τον εντόπισε στο YouTube, αλλά έκανε τεράστια επιτυχία ως μουσικός. Με βοήθεια από τους 2,8 εκατομμύρια χρήστες στο κανάλι του στο YouTube, ήταν στην κορυφή των πωλήσεων στο iTunes σε πάνω από 50 χώρες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.