κροκοδειλοςΜετά το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, με φόντο την ουκρανική κρίση, οι Ρώσοι πρέπει να ξεχάσουν για έναν χρόνο τις ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ (τουλάχιστον, τις αυθεντικές) από το τραπέζι τους.

Σε μία από τις πιο περίεργες κινήσεις λοιπόν για να καλυφθούν τα κενά, η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης ζωικών και φυτικών τροφίμων ενέκρινε την εισαγωγή κατεψυγμένου κρέατος… κροκόδειλου από τις Φιλιππίνες.

H αρμόδια υπηρεσία, η Rosselkhoznadzor, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το αίτημα που ήρθε από τη μεγαλύτερη φάρμα κροκόδειλων των Φιλιππινών, την Coral Agri-Venture, για τη… ναυαρχίδα των προϊόντων της, το κατεψυγμένο κρέας κροκόδειλου.

Πλέον, η φιλιππινεζική εταιρεία μπορεί να πουλά στη Ρωσία, για πρώτη φορά (οι Ρώσοι, είναι η αλήθεια, δεν είναι και πολύ συνηθισμένοι στο κρέας κροκόδειλου).

Το μεγαλύτερο μπέρδεμα στα ρωσικά τραπέζια από το εμπάργκο έχει προκληθεί με την έλλειψη τυριών από χώρες της Ευρώπης που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους ευαίσθητους ουρανίσκους.

Τα παράθυρα πάντως είναι πολλά: Στη Ρωσία πάντοτε υπήρχαν απομιμήσεις ευρωπαϊκών τυριών που μπορεί να έχουν ελάχιστη σχέση με τα αυθεντικά αλλά είναι διαδεδομένα -η ευρωπαϊκή προστατευόμενη ονομασία προέλευσης δεν έχει ισχύ στη ρωσική επικράτεια.

Επιπλέον, από την επιβολή του εμπάργκο και μετά, ενδιάμεσες χώρες (όπως η Λευκορωσία) μπορούν να επαναπροωθούν ευρωπαϊκά προϊόντα στη ρωσική αγορά, με αποτέλεσμα… μοτσαρέλα από το Μινσκ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.