155 «ναι», 131 «όχι», 2 «παρών» και 12 απόντεςΤι ψήφησαν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας…
ΒΟΥΛΗ
Με τα μάτια στραμμένα στην προεδρική εκλογή, η οποία αναδεικνύεται σε ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις και την συνολική πορεία της χώρας, η κυβέρνηση έλαβε την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι», έναντι 131 «όχι» και 2 «παρών» (σε σύνολο 288 ψηφισάντων).


Τα πολιτικά διλήμματα τέθηκαν οριακά από τους δυο πρωταγωνιστές της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα να ζητεί εκλογές προεξοφλώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Αντ. Σαμαρά να αντιτείνει ότι εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα των ομιλιών, των αρχηγών των κομμάτων

Αντώνης Σαμαράς:

Αλέξης Τσίπρας:

Ευάγγελος Βενιζέλος:


Αλέκα Παπαρήγα:

Πάνος Καμμένος:

Φώτης Κουβέλης:

«Εκλογές το 2016», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, ενώ προηγουμένως είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι «δεν θα αφήσουμε την προεδρική εκλογή να πυροδοτήσει αστάθεια», καλώντας τον επιπλέον να μην προεξοφλεί την ψήφο του λαού.

«Η εμπιστοσύνη και εντολή που λάβαμε δεν θα διαψευστούν και ελπίδες του λαού θα δικαιωθούν», δήλωσε ο κ. Σαμαράς αποχωρώντας από την Βουλή, ενώ λίγο πριν ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, έχοντας καλέσει τον πρωθυπουργό να μην κρατά την χώρα δέσμια σε ένα παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα τεσσάρων μηνών.

Όσον αφορά την ψηφοφορία η κυβέρνηση δεν αύξησε τον διασφαλισμένο αριθμό των 155 βουλευτών, καθώς οι ανεξάρτητοι βουλευτές, δεξαμενή από την οποία προσδοκούμε κάποια οφέλη, συντάχθηκαν στην πλειοψηφία τους με το «όχι» (από τους 23 ανεξάρτητους οι 18 επέλεξαν να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση). Μεταξύ αυτών καταγράφηκαν 2 «παρών» (Γρ. Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου) και δυο απουσίες (Γ. Νταβρής και Χρ. Αλεξόπουλος).

το βήμα

Τι ψήφισαν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας:

ΝΑΙ ψήφισαν ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης
ΝΑΙ ψήφισε η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου
ΟΧΙ ψήφισε ο βουλευτής Καστοριάς Ευάγγελος Διαμαντόπουλος
ΝΑΙ ψήφισε ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος
ΝΑΙ ψήφισε ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος
ΟΧΙ ψήφισε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης
ΟΧΙ ψήφισε η βουλευτής Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου
ΟΧΙ ψήφισε η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή
ΝΑΙ ψήφισε ο βουλευτής Φλωρίνης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
ΟΧΙ ψήφισε ο βουλευτής Φλωρίνης Αθανάσιος Γερμανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.