Ολοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ. Πολεμικό κλίμα στην συνεδρίαση της Κ.Ο. Η πλουτοκρατία, ο… Τούρκογλου και η ΕΛΙΑ. «Μου έστησαν το Ζάππειο», λέει ο Βενιζέλος.
venizelos-papandreouΕκρηκτικό κλίμα επικράτησε χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπου κυριάρχησε εκ νέου η αντιπαράθεση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπως αποκάλυψε πρώτο το TheTOC.gr από χτες, με φόντο τον Γιώργο Παπανδρέου που απουσίαζε στο εξωτερικό. Σύμφωνα με βουλευτές του Κινήματος που δεν πήραν μέρος στην χθεσινή κόντρα της κοινοβουλευτικής ομάδας, «το ΠΑΣΟΚ έχασε χτες κάθε μέτρο στην σύγκρουση μεταξύ των στελεχών του» ενώ οι ίδιες πηγές δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τους συναδέλφους τους να συγκρούονται για το παρελθόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ολα ξεκίνησαν μετά την αρχική εισήγηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Τότε πήρε τον λόγο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αναφέρθηκε στην ελλιπή οργανωτική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ καθώς και σε θέματα πολιτικής της κυβέρνησης στην οποία άσκησε έντονη κριτική. Επισήμανε στην εφ’ όλης της ύλης τοποθέτησή του ότι δεν έχει φορολογηθεί επαρκώς η πλουτοκρατία και διερωτήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στην κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει το… Παλαιστινιακό κράτος. Στο τέλος της τοποθέτησης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξερράγη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον υπουργό Μεταφορών ότι υπονομεύει το κόμμα. Παράλληλα κατηγόρησε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι συνωμοτούν εναντίον του αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις κινήσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ευ. Βενιζέλος: «Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου όταν γνωρίζετε ότι εγώ σηκώνω όλο το βάρος στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Λάθος χρόνο διάλεξες Μιχάλη για να μιλήσεις. Να τα πεις στα κομματικά όργανα».

Για την φορολόγηση της πλουτοκρατίας: «Ποιοί είναι οι πλούσιοι και η πλουτοκρατία που δεν φορολογούνται; Και εσείς που είσαστε; Δεν είσαστε υπουργοί;»

Προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Αναφέρεσαι και στο θέμα του Παλαιστινιακού. Ασχολείσαι και με αυτά τα θέματα τώρα; Είναι σύνθετα ζητήματα που χρειάζονται υπευθυνότητα για να μην τινάξουμε τα εθνικά συμφέροντα στον αέρα».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ έκανα μία πολιτική τοποθέτηση και συ μου επιτίθεσαι προσωπικά. Δεν διαφωνώ με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Οι αναφορές για τον… Τούρκογλου

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γίνονται συνωμοσίες εναντίον μου. Ακόμα και για το Ζάππειο που μου καταλογίζουν ότι έτρεξα να πανηγυρίσω την νίκη μου. Αλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Εκείνη την περίοδο κάποιοι με αποκάλεσαν Τούρκογλου. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους βουλευτές και δείχνοντας προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου τους υπεύθυνους για την σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα πρόσφατα επεισόδια σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Κινήματος.

Θ. Μωραΐτης: Συνωμοσίες οι αναφορές για… Καλλικάντζαρους

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι συμφωνεί με την αρχική του ομιλία αλλά διαφωνεί με τη λογική του μικρού κόμματος όπου ποινικοποιείται η διαφορετική άποψη. «Η συνωμοσιολογία δεν είναι αυτή που είπες προηγουμένως. Είναι η 5η φάλαγγα και οι καλικάντζαροι, που εσύ πρόεδρε έχεις αναφέρει κατά καιρούς». «Δεν αναφέρομαι σε σένα. Είναι πολύ πιο χοντρά τα παιχνίδια που παίζονται», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Κάποιοι δεν αφήνουν να ακουστεί το ΠΑΣΟΚ

Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιτέθηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία σημείωσε ότι «κάποιοι δεν αφήνουν το ΠΑΣΟΚ να ανασάνει, δεν το αφήνουν να ακουστεί με τις αντιπαραθέσεις που προκαλούν. Η κοινωνία είναι έτοιμη να μας ακούσει και κάποιοι δεν αφήνουν το Κίνημα να καταθέσει την πρότασή του».

Μ. Κασσής: Να παραιτηθεί ο γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης

Λάβρος κατά του γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής που ανήκει στον κύκλο επιρροής του Κ. Σκανδαλίδη. «Να παραιτηθεί από γραμματέας του κόμματος. Δεν γίνεται δουλειά από τις Βρυξέλλες. Πρόεδρε πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλίες».

Σ. Κεδίκογλου: Δεν γεμίζουν… ταξί οι κινήσεις της ΕΛΙΑΣ

Επιθετικός κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην ΕΛΙΑ και την Δημοκρατική Παράταξη. «Εάν με την δημοκρατική Παράταξη κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη της ΕΛΙΑΣ, θα αποτύχουμε. Εδώ όλες οι κινήσεις της ΕΛΙΑΣ μαζί δεν γεμίζουν ούτε ταξί», είπε ο βουλευτής Ευβοίας.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.