«Έτσι ψήφισαν οι ομάδες»

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣτις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμα η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, όπως αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, ύστερα από την αναβολή της, με απόφαση του κ.Γιάννη Ανδριανού, υφυπουργού Αθλητισμού, μετά το θάνατο φιλάθλου στην Κρήτη. Εκείνη την ημέρα επρόκειτο να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου η οποία όμως θα μεταφερθεί. Ετσι η 7η αγωνιστική θα γίνει κανονικά στις 18 Οκτωβρίου.

Την απόφαση της Σούπερ Λιγκ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες λήφθηκε με ψήφους 14 υπέρ, 4 κατά (στο σύνολο 18 εκπροσώπων των ομάδων στο Δ.Σ. της Λίγκας), ανέλυσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος μετά το τέλος του Δ.Σ., τόνισε ότι οι ομάδες είχαν την επιλογή και ψήφισαν για το αποτέλεσμα.

«Υπήρχαν δυο γνώμες. Ή να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την 6η αγωνιστική ή να μπει εκείνη σε μια εμβόλιμη ημερομηνία. Ψήφισαν οι ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο. Είχαμε συνεννοηθεί με την ΕΠΟ να μας δώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να μεταθέσει τους αγώνες Κυπέλλου», είπε συγκεκριμένα.

Ερωτώμενος για το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων, ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ότι «…δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τη Σούπερ Λιγκ, μιας και οι φορολογικές ενημερότητες δεν έχουν περάσει από μας», ενώ απαντώντας σχετικά με τον αθλητικό νόμο, σημείωσε ότι «…θα συγκεντρώσουμε πάλι όλες τις ομάδες και θα παραδώσουμε τις σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο».

Όσο για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων και τις αδειοδοτήσεις, το οποίο έθιξε η ΠΑΣ Σκόντα Ξάνθη, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τόνισε ότι «θα αφήσουμε περιθώριο δυο μηνών για να σκεφτούμε ξανά τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων», υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν άλλου είδους αδειοδότηση».

Ξάνθη: «Να ενημερωθεί η λίγκα για τις πλαστές ενημερότητες»

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ξάνθης, κ. Κοντοβαζαινίτης στο ΔΣ, έδωσε τη θέση της ΠΑΕ για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων. Μετά το τέλος της συνεδρίασης διάβασε τη θέση των ακριτών, όπου τονίζεται πως πρέπει η διοργανώτρια αρχή να ενημερωθεί και να ενημερώσει, για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων:

«Δεν μπορούν να στοχοποιούνται ομάδες που έχουν πληρώσει και είναι συνεπείς και άλλες να είναι στην απ’ έξω και να μην παθαίνουν τίποτα. Η Skoda Ξάνθη εισηγήθηκε στο ΔΣ, πέραν των άλλων, να πράξει τα δέοντα και να ενημερωθεί πλήρως και λεπτομερώς από τους αρμοδίους για τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες».

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (03/12) είναι το εξής:

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ SKODA
Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΒΕΡΟΙΑ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο.Φ.Η. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΔΙΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/10
Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 16:00:00
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 18:15
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 20:30

Κυριακή 19/10
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 16:00
Καλλονή-Κέρκυρα 18:15
Βέροια-Λεβαδειακός 18:15
Πλατανιάς-Skoda Ξάνθη 18:15
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 20:30

Δευτέρα 20/10
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα μετά τη συνεδρίαση των μελών της είναι η ακόλουθη:

1. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ να συνεχιστεί από την 7η αγωνιστική. Η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/12/2014.

2. Σχετικά με την εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16, αποφασίστηκε ομόφωνα το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

3. Ζητήθηκε γνωμοδότηση και λοιπά στοιχεία από τη νομική υπηρεσία της Super League και της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια. Επί του ζητήματος θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.

4. Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία με τη συνεργασία των νομικών υπηρεσιών της Super League και των ΠΑΕ-Μελών, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό κείμενο εισηγήσεων προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Μετά το διοικητικό συμβούλιο ακολούθησε και γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ κατόπιν ψηφοφορίας ορίστηκαν κατά σειρά εκλογής οι κ.κ. Μποροβήλος, Κομπότης, Αγγελίδης.

2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.

3. Απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα Μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.