«Η ζωή είναι μικρή» μια φράση που όσο μεγαλώνουμε σκεφτόμαστε όλο και πιο συχνά. Τι σημαίνει ακριβώς όμως η ζωή είναι μικρή και τι επιπτώσεις έχει στο τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητα μας; Η μαγική αυτή φράση έχει ως στόχο να μας κινητοποιήσει και να μας τονίσει ότι θα πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή, προκειμένου να νοιώθουμε πληρότητα ψυχική, πνευματική και σωματική.

antighranshΠως όμως θα τα καταφέρουμε; Πάρτε Xαρτί και μολύβι λοιπόν για να καταγράψτε 10 χρήσιμα tips, τα οποία θα αποδειχθούν εκτός από συμβουλές ψυχικής τόνωσης, και συμβουλές αντιγήρανσης. Δοκιμάστε τες:

1. Χαμογελάστε
Κάθε φορά που χαμογελάμε μέσα στον οργανισμό μας γίνονται χημικές εκρήξεις και απελευθερώνονται οι ενδορφίνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγεία μας και την ευτυχία μας.

2. Γελάστε
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει, να γελάσει και να αστειευτεί με απλά πράγματα και μην ξεχνάτε το γέλιο είναι θεραπευτικό και φτιάχνει την ημέρα μας.

3. Περπατήστε στη φύση
Μια από τις καλύτερες διεξόδους όταν είμαστε στρεσαρισμένοι είναι ένας περίπατος στη φύση. Μόλις 10 λεπτά χαλάρωσης στη φύση και η διάθεσή μας βελτιώνεται αισθητά. Η φύση είναι το καλύτερο φάρμακο.

4. Συνδεθείτε
Επικοινωνήστε και συνδεθείτε με τους άλλους ουσιαστικά. Μην αναλώστε με δήθεν συζητήσεις και δήθεν ανθρώπους. Δημιουργήστε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας.

5. Εξασκείστε την τέχνη ευγνωμοσύνης.
Θυμηθείτε πόσο τυχεροί είστε στη ζωή. Ίσως δεν έχετε όλα όσα θα θέλατε αλλά ας έχετε στο νου σας ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι λιγότερο καλά από εσάς. Επιπλέον θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

6. Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας. Σεβαστείτε το γεγονός ότι μπορεί να αισθάνεστε φόβο, θυμό, χαρά λύπη, ζήλεια και μην προσπαθείτε να τα αποφύγετε.

7. Δώστε στον εαυτό σας λίγο αγάπη
Δώστε στον εαυτό σας λίγη φροντίδα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή «αυτο-αγάπη». Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και διασφαλίστε ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται.

8. Μείνετε παρόντες στη στιγμή
Ζήστε στο εδώ και το τώρα. Το μέλλον είναι μπροστά και απρόβλεπτο ενώ το παρελθόν είναι ήδη παρελθόν και το σπουδαιότερο… δεν επαναλαμβάνεται ! Επικεντρωθείτε λοιπόν στην παρούσα ζωή σας.

9. Γνωρίστε τα όριά σας
Ανακαλύψτε το εαυτό σας, εντοπίστε τι ανέχεστε και τι δεν ανέχεστε. Δώστε δε τη δυνατότητα στους γύρω σας να καταλάβουν τι θέλετε και μην περιμένετε να το μαντέψουν.

10. Αποφύγετε τοξικούς ανθρώπους
Πως θα τους αναγνωρίσετε; Eίναι απλό ή μιλούν συνέχεια για τoν εαυτό τους και τα προβλήματά τους ή δεν μιλούν καθόλου γι αυτούς και θέλουν να μάθουν μόνο τι δεν πάει καλά με εσάς!

Καλή εξάσκηση στα παραπάνω!

Δώρα Φούντα
Κοινωνιολόγος, Executive& Life Coach
www.fountacoach.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.