Η ακριβής αξία της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως, σύμφωνα με τους «New York Times», ανέρχεται σε πολλά δις ευρώ…

NBAΣυμφωνία-μαμούθ για την 9ετή επέκταση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων του υπέγραψε το NBA με τα αμερικανικά δίκτυα ABC, ESPN και TNT.

Η ακριβής αξία της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως, σύμφωνα με τους «New York Times», ανέρχεται σε περίπου 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ (1,9 δισ. ανά έτος).

Η επέκταση θα τεθεί σε ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και θα διαρκέσει ως το τέλος της σεζόν 2024-25, αντικαθιστώντας την ισχύουσα συμφωνία, η οποία εκπνέει το 2016.

Παράλληλα, ο αριθμός των αγώνων που καλύπτονται σε εθνικό επίπεδο θα αυξηθεί.

Η συμφωνία θα επιφέρει στρατηγικές αλλαγές και σε άλλα μέτωπα του NBA, δεδομένου ότι θα υπάρξει αύξηση του πλαφόν που επιτρέπεται να δίνει η κάθε ομάδα για μισθούς παιχτών, δίνοντας νέα ώθηση στην αγορά ελεύθερων παιχτών και επηρεάζοντας εμμέσως και τη διάρκεια των συμβολαίων που θα υπογραφούν ως τότε.

Αιτία αυτών των αλλαγών θα είναι το γεγονός ότι παίχτες θα θέλουν συμβόλαια που θα λήγουν το 2016, ώστε μετά να επιδιώξουν μεγαλύτερες αποδοχές υπό το αυξημένο πλαφόν).

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.