ΠΑΤΡΑ - ΘΑΝΑΤΟΣΕπειδή επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου, ο λοχαγός του 19χρονου, τού πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης…



Ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός των Ένοπλων Δυνάμεων μετέβη την Τρίτη το βράδυ στο Βόλο για να διερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς στρατιώτες. Θα παραμείνει στην περιοχή και στις επόμενες ημέρες για να ολοκληρώσει την έρευνά του. Στην περιοχή μετέβησαν και εισαγγελείς του στρατοδικείου της Λάρισας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νωρίτερα τα ονόματα των τριών νεκρών από το τραγικό δυστύχημα το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής του Βόλου.

ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Πρόκειται για τους ΕΠΟΠ, λοχία Γιώργο Ορφανίδη, 33 ετών και λοχία Αναστάσιο Μεζαλά, 34 ετών και τον 19χρονο δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλο. Μάλιστα, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο δεκανέα, που επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου.


Επειδή επρόκειτο να απολυθεί
ο λοχαγός του 19χρονου, τού πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης…

Οι σωροί των άτυχων ανδρών μεταφέρθηκαν στη Λάρισα με δυο ασθενοφόρα.

Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του τραυματία υπολοχαγού (ΠΖ), ο οποίος βγήκε από το χειρουργείο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία ήταν επιτυχής, ενώ του αφαιρέθηκε θραύσμα 3 εκατοστών.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στράτου Χρίστος Μανωλάς ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη προανάκριση και ΕΔΕ και εκτίμησε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο κ. Μανωλάς επισήμανε ότι οι πυροσωλήνες χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα είχαν συντηρηθεί, και δεν έχει παρέλθει η διάρκεια ζωής τους, καθώς είναι κατασκευής του 1995.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το πολύνεκρο δυστύχημα

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

Κάρολος Παπούλιας: “Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί”

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 

Αβραμόπουλο: “Τα τρία παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον”

Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τονίζοντας ότι τα αίτια του πρωτοφανούς δυστυχήματος διερευνώνται.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη».

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.