Η ομάδα Μαζιώτη ετοίμαζε χτύπημα κατά Μαρινάκη, Φέσσα, Βενιάμη & γραφεία της ΝΔ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΜεγάλης έκτασης τρομοκρατικό χτύπημα φαίνεται πως απέτρεψε η Αντιτρομοκρατική έπειτα από τον εντοπισμό του γκαράζ -γιάφκας στον Βύρωνα, το οποίο «φέρει» την υπογραφή του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και τη σύλληψη 30χρονου συνεργού του.

Επειτα από την ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αντιτρομοκρατική από το γκαράζ του Βύρωνα καταδεικνύουν τον προγραμματισμό για ένα μεγάλο χτύπημα, αλλά και τους πιθανούς στόχους.

Ειδικότερα στις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου συλληφθέντα υπήρχαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες για τους:

  • Βαγγέλη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού
  • Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας
  • Τηλέφωνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής

Επιπλέον, αναφορές υπήρχαν για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα.

Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος

Εκείνο που προβληματίζει του επικεφαλής των ερευνών είναι το ποιος θα μπορούσε να είναι ο άμεσος στόχος των τρομοκρατών, οι οποίοι, είναι σχεδόν δεδομένο ότι ανήκουν στην ομάδα Μαζιώτη και δεν αποκλείεται να είναι ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή «νεοσύλλεκτοι».

Η ημερομηνία της 4ης Οκτώβρη που, σύμφωνα με τις σημειώσεις, ήταν εκείνη που θα πραγματοποιούνταν το χτύπημα, είναι τα επίσημα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και είναι προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση στα γραφεία του κόμματος.

Επίσης, υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας και προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά – εκεί που είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ολα τα παραπάνω στοιχεία και τα ευρήματα από το γκαράζ του Βύρωνα οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα πως ο πρωταρχικός στόχος ίσως να ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα υπόλοιπα ερωτηματικά

Από τη άλλη πλευρά, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται με στόχο να εντοπιστούν περαιτέρω στοιχεία ώστε να εξακριβωθεί και το αν υπήρχε σχέδιο για χτύπημα και στους επιχειρηματίες και εταιρείες που καταγράφονται ως υποψήφιοι στόχοι.

Σημειωτέον ότι η πραγματική γιάφκα με τα όπλα και εκρηκτικά του Νίκου Μαζιώτη δεν έχει ακόμη εντοπιστεί κάτι που δημιουργεί επιπλέον πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάντα συνεχίζεται και το «κυνηγητό» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Ετοίμαζαν μεγάλη βομβιστική επίθεση

Επιπλέον, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές δείχνουν πως η ομάδα ετοίμαζε ισχυρή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο θα είχε φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνη, κάτι που θα προξενούσε πολύ μεγάλες ζημιές και θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο μυστηριώδης σκληρός συνεργός που συνελήφθη

Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα κακουργήματα ασκήθηκε στον 30χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στον Βύρωνα, αμέσως μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Εφετών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητας του ούτε στον εισαγγελέα και οι Αρχές αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του προκειμένου να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 30χρονος δεν μιλάει, προκειμένου να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να εξαφανίσουν στοιχεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Κυριακή.

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ο 30χρονος εμφανίστηκε στον Βύρωνα και μιλώντας σε ιδιοκτήτη καφενείου απέναντι από το γκαράζ, του είπε ότι έχει φέρει τα κλειδιά. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου τον ρώτησε «ποιά κλειδιά» και ο άνδρας του απάντησε «έχω φέρει τα κλειδιά από το απέναντι γκαράζ».

Εκείνη την ώρα, εντός του καφενείου υπήρχαν δύο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα και παρήσταναν τους θαμώνες. Αμέσως μόλις ο 30χρονος είπε πως έχει φέρει τα κλειδιά από το γκαράζ, οι δύο άνδρες όρμηξαν επάνω του και τον συνέλαβαν. Εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όμως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο συλληφθείς είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.