Champions League - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΔύο παιδικά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, απέφεραν την ήττα των Ερυθρολεύκων στη Σουηδία με 2-0 από τη Μάλμε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Champions League.

Ένα λάθος του

Μποτία και ένα του Αμπιντάλ, έδωσαν την ευκαιρία στον Ρόζενμπεργκ να σημειώσει δύο γκολ (42′, 82′) απέναντι στους πρωταθλητές, που μετά το πρώτο μισάωρο που ήταν κυρίαρχοι του ματς και έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν, «εγκλωβίστηκαν» στην άμυνα των Σουηδών.

«Φωτιά» πήρε ο όμιλος με τη νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους αφού όλες ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, είχε την περισσότερη ώρα την κατοχή μπάλας, ήταν πιο επικίνδυνος επιθετικά, αλλά ηττήθηκε από μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερή του, απλά εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας των Πειραιωτών.

Οι Σουηδοί με το «τρίποντο» που πήραν μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδι της πρόκρισης, όπου παραμένει και ο Ολυμπιακός παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους (όλες οι ομάδες έχουν από 3 βαθμούς).

Η σκέψη του Μίτσελ να μη ξεκινήσει τον Τσόρι, αλλά να «γεμίσει» το κέντρο με την παρουσία του Εντινγκά αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή, μιας και ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα του ματς τα ηνία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έκλεισε όλους τους διαδρόμους με τους ακούραστους Μανιάτη και Μιλιβόγεβιτς, ωστόσο, κλασική ευκαιρία δεν έχασε.

Δυό τρία σουτ έξω από την περιοχή από τους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι δεν ανησύχησαν τον Όλσεν, ενώ στην καλύτερη φάση των πρώτων 45 λεπτών για τους «ερυθρόλευκους», ο Μανιάτης, δεν κατάφερε να νικήσει το γκολκίπερ της Μάλμε από το σημείο του πέναλτι στο 22΄.

Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20 λεπτά κυριολεκτικά δεν…υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια δεν έφτιαξαν οι παίκτες του Χαρέιντε, παρ’ όλα αυτά σε αυτούς ανήκε η πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα. Στο 24΄ ο Ρόζενμπεργκ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι κυλούσε «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της ελληνικής ομάδας, η οποία, όμως, «προδόθηκε» από το παιδαριώδες λάθος του Μποτία στο 42΄. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ενώ κάλυπτε τη μπάλα, δεν έκανε σωστή εκτίμηση κι έδωσε την ευκαιρία στο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος στάθηκε τυχερός μετά την έξοδο του Ρομπέρτο που βρήκε τη μπάλα αλλά δεν απομακρύνθηκε, να πλασάρει στην άδεια εστία και να «γράψει» το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά του πρώτου μέρους.

Με το τραγικό λάθος του Καράσεφ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μανιάτης, από ασίστ του Αφελάι στο 55΄, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Όλσεν κι ανατράπηκε από τον Ελάντερ. Ο Ρώσος ρέφερι είδε «θέατρο» του διεθνή αμυντικού μέσου και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, αντί να καταλογίσει το πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Μάλμε.

Οι γηπεδούχοι στο 60΄ έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, αλλά ο Ρομπέρτο απόκρουσε την κεφαλιά του Τελίν και στην εξέλιξη της φάσης ο επιθετικός της Μάλμε αστόχησε από πολύ κοντά. Νέα μεγάλη επέμβαση του Ρομπέρτο στο 64΄ στο τετ-α-τετ με τον Έρικσον, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μήτρογλου να νικηθεί από τον Όλσεν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Μανιάτη σε άδεια εστία δεν βρήκε το στόχο.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 82΄ από το νέο λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, που εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος «έγραψε» το 2-0.



Διαιτητής: Καράσεφ

Κίτρινες: Αντού – Αφελάι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς

ΜΑΛΜΕ (Αγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75΄ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90΄+1 Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Κασάμι (69΄ Ντουρμάζ), Αφελάι (79΄ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1ος όμιλος
Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Γιουβέντους 2 1 0 1 2-1 3
Ατλ. Μαδρίτης 2 1 0 1 3-3 3
Μάλμε 2 1 0 1 2-2 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 1 0 1 3-4 3

2ος όμιλος

Βασιλεία-Λίβερπουλ 1-0

Λουντόγκορετς-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 2 2 0 0 7-2 6
Βασιλεία 2 1 0 1 2-5 3
Λίβερπουλ 2 1 0 1 2-2 3
Λουντόγκορετς 2 0 0 2 2-4 03ος όμιλος

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Μονακό 0-0
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ζενίτ Αγ. Πετρ. 2 1 1 0 2-0 4
Μονακό 2 1 1 0 1-0 4
Λεβερκούζεν 2 1 0 1 3-2 3
Μπενφίκα 2 0 0 2 1-5 04ος όμιλος

Αρσεναλ-Γαλατασαράι 4-1

Αντερλεχτ-Ντόρτμουντ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ντόρτμουντ 2 2 0 0 5-0 6
Αρσεναλ 2 1 0 1 4-3 3
Γαλατασαράι 2 0 1 1 2-5 1
Αντερλεχτ 2 0 1 1 1-4 1

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.