Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΝΦΙΑ και σε νεκρούς. Έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια αλλά πρέπει να πληρώσε!!!ι φόρο

30 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τραγελαφικές καταστάσεις – που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού – έχει δημιουργήσει από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση ο ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες φορολογούμενους

ENFIA SE NEKROΤα λάθη που έχουν γίνει από τη πλευρά του οικονομικού επιτελείου στην υλοποίηση του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ είναι πολλά και δυστυχώς οι τελευταίες παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.

Ένα μόνο δείγμα της προχειρότητας με την οποία εξακολουθούν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι αυτό το οποίο κατήγγειλε στο cretapost ένας κάτοικος του Ηρακλείου.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό (!) πατέρα του.

Έκπληκτος αντικρίζει ότι καλούν τον πατέρα του να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον ίδιον.

Νέες εκπλήξεις στην εφορία

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος παίρνει την ταυτότητα οφειλής και πηγαίνει στην εφορία για να δει τι ακριβώς τι συμβαίνει.

Στην εφορία τον περίμενε μία νέα έκπληξη καθώς σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!

Ο Ηρακλειώτης ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.

Η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθώς του έλεγε ότι εκείνοι ότι βλέπουν στο σύστημα λένε.

Έτσι, πήρε τα χαρτιά του και πήγε στον προϊστάμενο της Εφορίας, ο οποίος με την σειρά του δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του.

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!

ENFIA SE NEKRO

 cretapost

This entry was posted on Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2014 at 18:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply