Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

47 πλαστά απολυτήρια Λυκείου, ανακλήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

26 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

 Τους 2.000 φτάνουν οι κάτοχοι απολυτηρίων “μαϊμού” από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!

ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΪΜΟΥΤο… κατώφλι του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουροτός, προκειμένου να παραδώσει κατάλογο με 2.000 ονόματα ανθρώπων -που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ- απέκτησαν τίτλους-μαϊμού από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!


Όπως υποστηρίζει ο Μ. Κουροτός, αν και τα απολυτήρια αυτά έχουν εκδοθεί την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 από αυτά έχουν ανακληθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι σπουδών, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα! Δυστυχώς η Ήπειρος έχει ακόμα μία θλιβερή πρωτιά, που αναδεικνύει το μπάχαλο που επικρατούσε πριν λίγα χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καιρός είναι να ανακληθούν και τα υπόλοιπα πτυχία και όσοι κατάφεραν να διοριστούν κάνοντας χρήση πλαστών απολυτηρίων που ουδέποτε απέκτησαν να βρεθούν εκτός δημοσίου και να κινηθούν εναντίον τους όλες οι ρποβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε στον υπουργό Παιδείας ο Μ. Κουροτός, ήδη τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για τα 2.000 “μαϊμού” πτυχία στην Ήπειρο, έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και στην Κομισιόν, ώστε να αξιολογήσει η Ε.Ε. την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας. Και λογικά αναμένεται η άμεση αντίδραση του ίδιου του υπουργού Παιδείας, που ύστερα από αυτή την καταγγελία, δεν μπορεί να παραμείνει για άλλο θεατής!

epirusgate.blogspot

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2014 at 18:31 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply